Opinii

Istoricul Lavinia Betea: Ceaușescu avea acest curaj care friza nebunia. Se comporta cu sovieticii de la egal la egal

Istoricul Lavinia Betea consideră că Nicolae Ceaușescu avea un curaj „care friza nebunia”, dar care n-a fost „un lucru bun” până la urmă.Ea a spus că primul președinte al României avea calități de antreprenor.

„Ceaușescu ar fi putut să devină – din maniera de a face afaceri- avea calități de antreprenor. Noi credeam că se duce în Africa să fie aclamat, dar noi în Africa exportam, construiam, aveam armate de muncitori. Avea acest curaj care friza nebunia, ceea n-a fost un lucru bun.

Comportamentele lui cu sovieticii depășeau limitele: el se comporta cu sovieticii de la egal la egal”, a spus ea la emisiunea lui Marius Tucă.

Lavinia Betea a vorbit despre noua sa carte : „ I se spunea Machiavelli – Ștefan Andrei în dialog cu Lavinia Betea”.

Lavinia Betea a scris numeroase volume despre Nicolae Ceaușescu și regimul său, între care „Ceaușescu și epoca sa”, „Ultimul an din viata Elenei Ceausescu – Agenda Tovarasei in 1989” sau „Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button