Știrile 60m.RO

Israelul, în carantină pentru a treia oară. Centrele de vaccinare ar putea fi deschise permanent

Israelul este din nou în carantină. Autoritățile speră ca această a treia carantină să fie și ultima, iar în acest sens au intensificat vaccinările. Benjamin Netanyahu susține că în acest ritm țara ar putea ieşi din pandemie până în luna martie, transmite Reuters.

Administrarea vaccinurilor anti-COVID în Israel a început cu o săptămână în avans față de Uniunea Europeană. Sistemul de sănătate israelian a administrat 280.000 de vaccinuri, cele mai multe din lume.

Potrivit sursei citate, autorităţile iau în considerare deschiderea unor centre de vacinări cu program de 24 de ore/şapte zile pe săptămână. Netanyahu doreşte ca numărul vaccinărilor se se dubleze la 150.000 pe zi până weekendul viitor. Acest ritm ar permite vaccinarea a jumătate din populaţia Israelului de 9 milioane de persoane până la sfârşitul lunii ianuarie.

Dacă se va întâmpla aşa, acest lucru ar putea susţine speranţele lui Netanyahu de a fi reales în funcţie, după erori cum ar fi ridicarea primei carantine cu o declaraţie prematură de victorie, în luna mai, aplicarea fără consecvenţă a restricţiilor şi ajutoarele economice insuficiente.

Back to top button