Știrile 60m.RO

Iohannis, sprijin simbolic pentru Maia Sandu. Președintele pleacă la Chișinău

Klaus Iohannis va merge marți, 29 decembrie, la Chișinău, la invitația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru Maia Sandu, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

Totodată, cei doi Președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Back to top button