Politică

Iohannis și Aurescu ne pun într-un mare pericol și nimeni nu conștientizează

Acțiunile lui Klaus Iohannis și Bogdan Aurescu amenință securitatea națională a României. Dragarea canalului Bâstroe și a brațului Chilia lasă România fără o protecție naturală în contextul războiului de la frontiere și deschide poarta către o potențială amenințare rusă la gurile Dunării.

În ultimele luni, acțiunile Președintelui Klaus Iohannis și ale Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, au stârnit îngrijorare în rândul specialiștilor în securitate și protecția mediului. Dragarea canalului Bâstroe și a brațului Chilia, deși poate părea o inițiativă aparent benefică pentru Ucraina și partenerii internaționali (SUA), aduce cu sine riscuri majore pentru securitatea națională a României.

Cea mai mare preocupare a experților este legată de potențialul impact asupra protecției naturale și deschiderea către o amenințare externă. Prin realizarea acestor lucrări, România pierde o barieră naturală esențială, care a contribuit în trecut la protejarea teritoriului și la menținerea securității în regiune.

Canalul Bâstroe și brațul Chilia, prin poziționarea lor strategică, au avut rolul de a împiedica accesul flotei ruse la Marea Neagră prin gurile Dunării. Acest lucru a fost de o importanță crucială în asigurarea securității României și a întregii regiuni. Cu toate acestea, dragarea canalului și a brațului Chilia poate crea oportunități pentru flota rusă de a se apropia fără restricții de țărmurile noastre.

Într-un context geopolitic tensionat, în care Ucraina se confruntă cu amenințări din partea Rusiei, România trebuie să fie extrem de precaută în deciziile sale. Dacă Ucraina pierde războiul, există riscul real ca flota rusă să obțină acces la Marea Neagră prin gurile Dunării. Această perspectivă ar afecta grav securitatea națională a României și a partenerilor săi din regiune.

Cu toate acestea, clasa politică trădătoare de țară e preocupată de rotativă și împărțirea ciolanului, iar mulți dintre cetățeni nu conștientizează amploarea acestor riscuri și impactul negativ pe termen lung al acțiunilor întreprinse de regimul de la Kiev cu ajutorul lui Iohannis și Aurescu din cauza presei miluite de partid și de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button