Politică

Iohannis: Noul pachet de sprijin implementat de coaliția PSD/PNL/UDMR e un lucru bun

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul şi coaliţia „au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu”, astfel că este nevoie de măsuri pentru a veni în special în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili. „În această idee a fost decis noul pachet de sprijin şi cred că au făcut un lucru bun”, a afirmat el.

Klaus Iohannis a fost întrebat, luni seară, la Bruxelles, cum vede noile măsuri de sprijin pentru populaţie propuse de coaliţia de guvernare şi dacă ele ar putea avea efecte asupra deficitului bugetar, care a fost negociat cu Comisia Europeană.

„Deficitul, da, a fost negociat, dar este o asumare a coaliţiei şi a Guvernului că atât va fi în acest an. Nu despre asta vorbim, vorbim despre câteva măsuri care vin în sprijinul populaţiei în condiţiile unei inflaţii destul de mari, inflaţie care este cauzată în definitiv de acest război al Rusiei împotriva Ucrainei. Am mai spus acest lucru şi în continuare sunt convins că aşa este. Sigur, în detaliu putem să discutăm orice, dar grosso modo cauza întregii crize economice, a inflaţiei, a preţurilor la energie este acest război purtat de Rusia şi preşedintele Putin împotriva Ucrainei. În aceste condiţii, Guvernul şi coaliţia, corect, au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu şi este nevoie de ceva măsuri pentru a veni în special în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili. În această idee a fost decis noul pachet de sprijin şi cred că au făcut un lucru bun. Nu putem să facem abstracţie de o inflaţie care, practic, mănâncă din venitul fiecărui român. Însă calculul a fost făcut în aşa fel încât să nu afecteze deficitul”, a declarat şeful statului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button