SocialȘtirile 60m.RO

Invazia rusă face victime în Marea Neagră: Au apărut delfini arși de fosfor

Mai mulți delfini au suferit arsuri grave din cauza exploziilor din Marea Neagră, ca urmare a războiului care se desfășoară aproape de granița României, atrag atenția biologii bulgari.

La vărsarea râului Ropotamo în mare, specialiștii au văzut mai multe mamifere marine care aveau plăgi arse extinse cauzate de exploziile unor bombe, cel mai probabil aduse de curenți.

Delfinii nu se puteau orienta, erau slăbiți, biologii estimând că nu s-au putut hrăni de mai bine de o săptămână.

„Din păcate, niciunul dintre cetacee, care probabil nu s-a hrănit în ultimele zile, peste 10 estimăm, având în vedere grosime țesutului adipos, nu au șanse de supraviețuire.Toate leziunile externe și interne sunt în timp incompatibile cu viața. Din păcate este unul din rezultatele războiului aflat în desfășurare în momentul de față”, a povestit pe Facebook biologul constănțean Răzvan Popescu-Mierceni, care a primit alerta privind delfinii răniți de la biologii bulgari Atanas Rusev și Kosta Atanasov.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button