Știrile 60m.RO

Înscrierea la examene intră în prelungiri: Ministrul Educației vine cu explicații

Joi, Ministrul Educației, Ligia Deca, a comunicat că regulamentul de organizare a fost modificat pentru a permite cadrelor didactice să încheie situația școlară cu mai puține note atunci când se întorc la ore. Prin intermediul unui ordin de ministru, Ministrul Educației a anunțat prelungirea perioadei de încheiere a situației școlare pentru clasele a 8-a și a 12-a, precum și a termenului de înscriere pentru BAC și evaluarea națională până la data de 13 iunie.

„Soluția o reprezintă dialogul și înțelegerea punctului de vedere al celui cu care dialoghezi. Cred că valoarea semnăturii unui ministru este importantă. Soluțiile pentru ieșirea din criză nu se află în instanță. Dialogul este modul prin care putem detensiona situația de acum. Noi încercăm să remediem prin soluțiile găsite pentru profesori. Valorile maximale și detaliile despre grila salarială se discută și se adoptă în viitoarea lege a salarizării”, a spus ministrul Educaţiei.

În cadrul ședinței de guvern de joi, Ligia Deca a afirmat că discuțiile pe marginea contractului colectiv de muncă au fost continuate și că există o serie de măsuri planificate pentru a sprijini întregul personal din domeniul învățământului în viitor.

De asemenea, Ministrul Sănătății a mai precizat că probele de competențe pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în intervalul 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru bacalaureat și evaluarea națională, „nu se impune modificarea calendarului”.

„Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii şcolari de la nivel judeţean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii şcolilor pentru a organiza un program de recuperare în a şa fel încât cadrele didactice şi personalul care revine în unităţile de învăţământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mişcarea aceasta de protest. Există toate premisele şi toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului şcolar şi noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluţii”, a spus ministrul Educaţiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button