Economie

INS: Producţia industrială a scăzut cu 4,8% ca serie brută în primele şase luni, faţă de perioada similară a anului trecut

Producţia industrială a scăzut cu 4,8% ca serie brută, în primele şase luni, şi cu 5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În perioada 1.I – 30.VI.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,2%) şi industriei prelucrătoare (-4,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,9%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şase luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2022, a fost mai mică cu 5%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,1%) şi industria prelucrătoare (-4,2%).

Industria extractivă a crescut cu 2,9%.

În luna iunie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-6,6%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,1%) şi

industria extractivă (-0,7%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,1% faţă de luna precedentă, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-3,6%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,9%).

Industria extractivă a crescut cu 1,6%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,9%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,4%) şi industria prelucrătoare (-6%). Industria extractivă a crescut cu 6,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 5,5%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,1%) şi industriei prelucrătoare (-5,1%).

 Industria extractivă a crescut cu 6%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button