Internațional

Incendiu forestier în Spania: Aproximativ 20 de pasageri au suferit arsuri după ce au sărit dintr-un tren cuprins de flăcări

Aproximativ douăzeci de pasageri au suferit arsuri, trei dintre ei grav, după ce au sărit dintr-un tren când acesta a fost cuprins de un incendiu forestier în apropiere de Castellon, în nord-estul Spaniei, relatează The Guardian.

Trenul, care a plecat din Sagunto (provincia estică a Valenciei), spre Zaragoza, s-a oprit în timp ce conductorul, văzând că focul este prea periculos, se pregătea să întoarcă trenul.

Mai mulţi pasageri, temându-se că trenul va fi mistuit de incendiu, au intrat în panică şi au fugit după ce au spart geamurile ca să iasă.

Doi dintre cei cu cele mai grave arsuri au fost evacuaţi cu elicopterul, în timp ce alţii, printre care o fetiţă în vârstă de aproximativ 10 ani, au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Potrivit serviciilor de urgenţă, o femeie de 58 de ani se numără printre cei care au suferit cele mai grave arsuri după ce au fugit din tren.

Trenul, care avea patruzeci şi opt de pasageri la bord, s-a oprit şi, înainte ca conductorul să reuşească să se îndepărteze de incendiu, mai mulţi pasageri au spart geamurile şi au sărit pe şine.

”Odată ce au văzut că sunt înconjuraţi de foc, s-au întors în tren şi câţiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

Preşedintele regiunii Valencia, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, deoarece vânturile puternice au alimentat incendiul în Bejas, Valencia, iar doi pompieri au suferit arsuri.

Valencia este ultima regiune care s-a confruntat cu incendii forestiere severe în timpul valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus zeci de mii de acri de pădure.

Incendiul din Bejis a distrus deja 800 de hectare (1.900 de acri), în timp ce în altă parte a provinciei, un incendiu din Vall d’Ebo continuă să fie ieşit de sub control după ce a distrus deja 11.000 de hectare de pădure.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button