JUSTIȚIE

Încă o umilință pentru autoritățile române: Judecătorii din Cipru resping definitiv predarea milionarului israelian Beny Steinmetz

Instanţa de apel cipriotă l-a eliberat pe omul de afaceri israelian, Beny Steinmetz, din custodia autorităţilor, la o lună după ce ministrul Alina Gorghiu anunța că prima instanță a aprobat cererea de predare.

Judecătorii au admis apelul depus de Steinmetz şi au refuzat astfel predarea sa către România. Decizia Tribunalului din Larnaca este definitivă, notează Mediafax.

Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

Poliţia cipriotă l-a reţinut pe aeroportul din Larnaca în baza unui mandat european de arestare emis în 2021 de Curtea de Apel Braşov.

Anul trecut, Curtea de Apel de la Atena a respins cererea autorităţilor române de predare a miliardarului israelian iar acelaşi lucru l-au făcut şi autorităţile italiene.

Numele lui Beny Steinmetz a apărut şi în scandalul Panama Papers. Dezvăluirile în care a fost invocat numele miliardarului israelian au vizat tranzacţii necorespunzătoare şi potenţiale fapte de corupţie în Sierra Leone, Republica Democrată Congo şi Guineea.

În 2020, printre cei condamnaţi definitiv de ÎCCJ, în dosarul „Ferma Băneasa”, s-au numărat Remus Truică (7 ani de închisoare cu executare), Prinţul Paul al României ( 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz ( fiecare cu câte 5 ani de închisoare cu executare).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button