Înălbitorul este vândut ca „leac miraculos” pe Amazon. Americanii au înregistrat 16.000 de cazuri de otrăvire de la începutul pandemiei

 • Amazon a declarat că „vânzătorii terți încă găsesc metode de a aduce produse periculoase pe site”
 • Consumatorii de înălbitor susțin că au băut substanța în ciuda avertizărilor și că le este mai bine
 • Au fost înregistrate 16.000 de cazuri de otrăvire cu dioxid de clor

În multitudinea de produse vândute pe Amazon se regăsește și înălbitorul industrial, dar care este vândut acum pentru alte scopuri decât cele pentru care este fabricat. The Guardian relatează că mii de oameni au achiziționat înăblitorul prezentat ca leac miraculos pentru Covid-19, în ciuda avertizărilor din partea specialiștilor.

Produsele sunt vândute de persoane terțe, nu direct de Amazon, iar platforma americană spune că face eforturi pentru a le elimina.

CD Kit și NatriChlor sunt tipurile de soluții pe baza de clor care se regăsesc la vânzare, pe a căror etichetă scrie “nu sunt comercializate pentru uz intern”.

Totuși, comentariile clienților la aceste produse au explodat. Apar tot mai multe persoane care susțin că soluția pe baza de clor i-a ajutat impotriva Covid-19.

De exemplu, un cumpărător a scris că el și familia lui au început să-și administreze înălbitor imediat după ce pandemia de coronavirus a lovit Statele Unite. ”Mulți oameni încă nu cred, dar eu sunt sigur că ne-a ajutat mult”, a comentat bărbatul.

Autoritățile americane au înregistrat peste 16.000 de cazuri de otrăvire cu dioxid de clor. Dintre acestea, 2.500 de cazuri sunt copii sub 12 ani. Mulți dintre aceștia au suferit reacții adverse grave.

Alte decese ale oamenilor care au băut înălbitor ca leac miraculor au fost anunțate în America de Sud, inclusiv în Argentina, unde un copil 5 ani a murit în august, fiindu-i administrat dioxid de clor ca remediu la coronavirus.

 • Alianța pentru Unirea Românilor: în Prahova de 30 de ani respirăm cancer
  În Prahova de 30 de ani de ani românii respiră în fiecare zi cancer, iar poluarea este la cote alarmante, așa declară Axinia Adrian, propunerea Alianței pentru Unirea Românilor la camera deputaților: „De 30 de ani românii din Prahova respiră cancer. La fiecare gură de aer pe care o luăm în piept simțim trădarea politicienilor
 • Putin: Sper ca poporul moldovean să aprecieze eforturile lui Dodon de a construi relaţii cu Rusia
  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat joi că speră foarte mult ca, la următoarele alegeri din Republica Moldova, poporul moldovean să aprecieze eforturile pe care le face actualul preşedinte al republicii, Igor Dodon, pentru a construi relaţii cu Rusia, transmite TASS. „Vedem ce se întâmplă în jurul R. Moldova şi cunoaştem nevoile poporului
 • Șansele ca Trump să fie reales în noiembrie sunt în creștere, după dezbaterea finală de joi seară
  Şansele ca preşedintele american Donald Trump să fie reales în noiembrie au crescut uşor la casele de pariuri online în urma dezbaterii finale de joi, transmite vineri Reuters. Pariorii pe platforma britanică Smarkets îi dau candidatului democrat Joe Biden 66% şanse să câştige scrutinul de la 3 noiembrie, în scădere faţă de 68% înaintea dezbaterii.
 • Coronavirus: Lockdown parţial în Slovenia
  Slovenia va reveni începând de sâmbătă la un lockdown parţial, pe durata unei săptămâni, pentru a combate transmiterea rapidă a noului coronavirus, informează DPA. Guvernul prim-ministrului conservator Janez Jansa a luat această decizie după ce o serie de măsuri mai puţin restrictive, impuse timp de o săptămână, nu au reuşit să încetinească numărul în creştere
 • Polonia intră în „zona roșie”. Se închid parţial şcolile primare şi restaurantele
  Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că întreaga ţară intră în „zona roşie” începând de sâmbătă, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19, relatează AFP. Stadionul naţional din Varşovia va deveni spital de campanie şi alte facilităţi de acest fel vor fi
%d blogeri au apreciat: