Ilie-Alin Coleșa (AUR): Aviz favorabil pentru măsurile fiscale necesare redresării demografice și creșterea natalității

Distribuie acest articol!

Deputatul Ilie-Alin Coleșa (AUR) a arătat că România taxează cel mai mult din Europa familiile formate din persoane sub 30 de ani, fapt ce îi determină pe tot mai mulți tineri să plece în Occident. De aceea, parlamentarul a venit cu o propunere legislativă la Senatul României care prevede reduceri ale impozitului pe salarii pentru familiile formate din tineri care aleg să dea naștere mai multor copii. „În felul acesta natalitatea și munca vor fi încurajate”, a precizat Coleșa.

,,Această propunere prevede unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice pentru încurajarea natalității prin deduceri personale din venituri salariale, inițiată de mine, care a fost dezbătută în comisia pentru drepturile omului din Senat” a declarat deputatul de Cluj.

Avizul Comisiei a fost unul favorabil la inițiativa Legislativă.

,,Am cerut completarea și modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii impozitului pe veniturile din salarii, reducerii poverii fiscale în funcție de numărul de copii, adică, pe scurt, am propus și dorim ca impozitul pe venitul din salarii să scadă pe măsură ce numărul de copii într-o familie crește. Noi trebuie să găsim soluții la cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, acea a declinului demografic accentuat, a îmbătrânirii populației, a emigrației, lucruri de o deosebită gravitate care reprezintă cel mai mare pericol la adresa țării noastre. Pentru că, atât România și statul român nu există decât prin român”, a mai spus Ilie Alin Coleșa.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: