Politică

Iată domeniul de 3 milioane de euro al lui Marian Oprișan și unde a protestat George Simion

Marian Oprișan este un om cinstit.

Acest lucru este dovedit de faptul că nici un procuror sau instituție de justiție din România nu a reușit să afle secretul dobândirii unui domeniu imobiliar de peste trei milioane de euro. Suma nu este înaintată doar de noi, este preluată din spațiul public.

Marian Oprișan conduce cu mână de forță unul din cele mai sărace județe ale României. De 30 de ani Vrancea este moșia lui iar vrâncenii iobagii lui. Oprișan are și vătafi, oameni care dau cu biciul: în instituții, justiție, poliție, procuratură, presă.

Domeniul este unul impozant și cuprinde mai multe vile. Nici una nu îi aparține lui Marian Oprișan ci mamei sale.

Casa este amplasată în localitatea Boloteşti din Vrancea și este alipită unei păduri. Domeniul și locația sunt fantastice. În jurul proprietății a fost realizat un gard opac, din zidărie, alb, înalt de 3m. Alții mai amărâți numai din gard puteau să construiască 10 case.

Opulența este la Oprișan la ea acasă.

Este adevărat că arhitectural vorbim de un chici de prost gust, dar așa educație, așa clădire. Se spune că mărimea contează, dar nu în acest caz.

El spune că totul a costat 150 000 de euro. Este posibil aceasta să fie suma plătită de el iar restul să fie plătită de alții? Este o întrebare, nu o afirmație. Ne întrebăm noi cum a reușit doar cu o asemenea sumă să construiască toate casele.

Domnule Oprișan, suma mică declarată la fisc ca să nu plătiți impozite mari nu este costul proprietății. Cel mai probabil nici nu știți cât a costat deoarece nu ați scos banii din buzunar.

Practic Marian Oprișan a disimulat proprietatea reală cu ajutorul mamei sale. Așa nu mai trebuie să justifice nimic în declarația de avere.

Că Marian Oprișan câștigă peste 2 500 de euro pe lună ca și președinte de consiliu județean se știe din declarația de avere. Este o sumă mare având în vedere slabele performanțe demonstrate de către administrația sa.

Deși se plimbă numai în mașini scumpe, se pare că și acestea nu îi aparțin. Conform ultimei declarații de avere dispune doar de un AUDI luat în 2004.

Iată aici ultima declarație de avere a liderului PSD Vrancea, Marian Oprișan.

George Simion, președinte AUR, a cerut explicații publice cu privire la modul în care Marian Oprișan a dobândit averea.

George Simion consideră că justiția nu și-a făcut treaba și în loc să acționeze împotriva infractorilor polițiștii dau amenzi patrioților români care cer explicații.

Protestul s-a desfășurat în fața porții de intrare a impozantei proprietăți. Zeci de persoane au răspuns apelului lansat.

Poliția și jandarmeria română au fost de asemenea prezente la manifestație. Se pare că structurile de forță nu sunt interesate să afle cum s-a construit dintr-un salariu de bugetar o proprietate imobiliară evaluată la peste trei milioane de euro.

Pare că poliția nu este făcută să apere poporul ci pe infractori de poporul nemulțumit. Să amintim aici și cazul întâlnirilor nocturne între șeful poliției române și reprezentanți ai clanurilor interlope din București. Ce a urmat? Ca și în Vrancea poliția a devenit câinele de pază al lumii interlope.

Ca să fie clar: PSD și PNL sunt în perfectă întelegere în Vrancea. Oponentul politic al lui Oprișan, Toma de la PNL, este un fost PSD vasal de al președintelui consiliului județean, transformat astăzi într-un candidat de formă, supus, nepericulos.

Nu vă faceți griji, pentru echidistanță pregătim și un cv al contracandidatului de la PNL: Cătălin Toma, un traseist politic vopsit în galben dar care e tot roșu pe dedesupt.

Românii sunt pe bună dreptate nemulțumiți: să te afișezi cu o așa avere dintr-un salariu de bugetar este culmea tupeului de borfaș.

Județul Vrancea pare blocat în înțelegerile dintre PSD și PNL. În realitate PNL nici nu există, majoritatea actorilor politici făcându-și școala la PSD.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button