Politică

Hurduzeu, paravanul creat de Mocioalcă pentru devalizarea județului prin aspiratorul de bani publici Bejeriță

Sub titlul „Mocioalcă, Hurduzeu și Bejeriță, tripleta mafiei PSD din Caraș Severin”, publicația anchetatorii.ro a finalizat zilele acestea o amplă investigație despre modul cum lideri PSD Caraș-Severin și indivizi cu probleme penale au pus mâna în trecut pe banii județului, iar după 9 iunie încearcă să revină la putere, pentru a asigura clientelei de partid alte contracte grase din banii publici. Iată în continuare dezvăluirile jurnaliștilor de investigație de la Anchetatorii, coroborate cu articole din presa locală.

Potrivit publicației, Ion Mocioalcă este capul răutăților, chiar dacă acum a încercat o ieșire din peisaj, înlocuindu-l pe Ilie Sârbu la conducerea Curții de Conturi, pe un post călduț de unde să poată trage în continuare sforile politice în Caraș-Severin. Județ pe care se pregătește să i-l servească pe tavă lui Sorin Grindeanu, prin Silviu Hurduzeu, omul cu care PSD țintește din nou funcția de președinte al CJ Caraș-Severin. „În anul 1996 îl racolează pe Silviu Hurduzeu, căruia i se adresează cu Silvică. Mocioalcă îl ține pe Hurduzeu aproape de el și de PSD Caransebeș”, scriu jurnaliștii de la anchetatorii.ro.

De fapt, Silvică își începe cariera politică fix la biroul parlamentar al lui Mocioalcă, lucru ce reiese din dosarul lui Nicolae Ștefănescu cu ANI de la Curtea de Apel Timișoara. Pe „Silvică 11%” cum este poreclit (vezi stiridinbanat.ro, aici) l-a ajutat și apropierea de Sorin Grindeanu, fiul lui Nicolae Grindeanu, apropiat al lui Mocioalcă și Ilie Sârbu.

În anul 2008, Mocioalcă și Hurduzeu pierd alegerile în județul Caraș-Severin, în fața lui Sorin Frunzăverde la Consiliul Județean și în fața lui Marcel Vela la Caransebeș, acolo unde Hurduzeu ia un rușinos 11%, adică 1532 de voturi. În anul 2012 se face alianța USL dintre

PSD și PNL, artizanul alianței fiind Sorin Frunzăverde. Dar peste patru ani, în 2016, Ion Mocioalcă îl împinge în față la CJ Caraș Severinpe Silviu Hurduzeu, pe care îl face președinte, cu ajutorul PMP-istului, acum PSD-ist cu acte în regulă, Ionuț Popovici.

Odată instalat Hurduzeu în fruntea CJ, începe marele jaf pesedist în Caraș-Severin, prin firma lor de casă deținută de familia Bejeriță, care sifonează banii publici, Ion Bejeriță fiind anchetat și trimis în judecată pentru evaziune fiscală de milioane de euro. În anul 2020, pesediștii sunt taxați de cărășeni și pierd Consiliul Județean în fața lui Romeo Dunca.

„Mocioalcă și Hurduzeu speră să pună mâna din nou mâna pe Consiliul Județean Caraș Severin pe 9 iunie, pentru a putea jefui după bunul plac județul. Silviu Hurduzeu se laudă cu tot felul de investitori fantomă în campania electorală, atât cu combinatul de la Oțelul Roșu, cât și cu Arsenal Reșița, unde este pus ca director un PSD-ist, și anume Ion Chisăliță, acestea fiind doar fumigene electorale. Dorinel Umbrărescu nu dorește să repornească Combinatul de la Oțelul Roșu și nu s-a prezentat nici la vizitele lui Sorin Grindeanu și Fredy valutisul (Alfred Simonis), nici acum la vizita premierului Marcel Ciolacu. Totul este o vrăjeală de campanie pentru a păcăli cărășenii să voteze cu mafia PSD”.

Sunt de notorietate combinațiile lui Mocioalcă cu Bejeriță, dar și descinderile „mascaților” acasă la acesta și la sediile firmelor sale, cu milioane de euro cash găsite de polițiști dosite la saltea. Cât despre diversele contracte cu dedicație pe care finul Bejeriță și a sa firmă

Emiliano Vest le-a primit prin interpuși de la nașul Mocioalcă – sunt prea multe pentru a le aminti acum, despre aceste afaceri vorbind în campania din 2020 în special de candidații Partidului Ecologist, dar și liberalul Romeo Dunca.

ADMINISTRAȚIA HURDUZEU, MANĂ CEREASCĂ PENTRU BEJERIȚĂ

Potrivit jurnaliștilor de la anchetatorii.ro,„Mocioalcă și Hurduzeu vor să pună mâna pe Consiliul Județean Caraș Severin la alegerile din 9 iunie, cât și pe primăria Caransebeș, printr- o campanie electorală agresivă și investiții de ordinul sutelor de mii de euro în spectacole, cât și oferind persoanelor din familii nevoiașe tot felul de cadouri”. Articolul prezintăși ample materiale video din care rezultă apropierea lui Ion Mocioalcă de Silviu Hurduzeu, alături de care pozează și Ion Bejeriță.

„În anul 2008, arată anchetatorii.ro, Ion Bejeriță nu avea firme abonate la contracte cu banii publici, în comparație cu lucrările de zeci de milioane de euro ce îi vin servite de gruparea criminală condusă de Mocioalcă și Hurduzeu.” Fie că este vorba despre Emiliano Vest sau de alte firme al căror beneficiar real este tot familia Bejeriță, după 2016, odată ce Hurduzeu a devenit președinte de CJ, prosperitatea firmelor vine din grasele contracte cu Statul, din

„autoservirea” fără niciun act la piatră sau nisip din resursele naturale ale județului, fără a plăti vreo taxă și cu sprijinul pe care conducerea PSD i l-a oferit.Un exemplu despre cum punea mâna acesta pe lucrări grase este faptul că, deși n-a participat la licitație, Emiliano Vest a primit 40% din lucrările pe proiectul AquaCaraș de la Oțelu Roșu (vezi expressdebanat.ro, aici).

COMBINAȚII PESTE COMBINAȚII, CU BANI PUBLICI

Și jurnaliștii de la Adevărul descriu protecția pe care Bejeriță o avea atunci când vine vorba de contracte bănoase cu Statul. Cum se făcea evaziunea? Interceptări telefonice, rapoarte ale Fiscului şi declaraţiile unor complici sunt probele cheie ale procurorilor în acest caz. Una dintre firmele care beneficia de aceste diminuări ilegale de impozit este Emiliano Vest SRL, abonată la contracte publice cu autorităţile locale din Caraş-Severin. Societatea are ca unic asociat pe soţia actualului vicepreședinte PSD CS Ion Bejeriță, Mihaela Bejeriţă.

Petrişor Lincan a recunoscut în faţa procurorilor acuzaţiile şi a povestit relaţia cu Bejeriţă, pe care-l cunoştea dn 2007. El a vorbit despre una dintre metodele de evaziune fiscală folosite.

„În timp, am avut mai multe discuţii de afaceri, ocazie cu care mi-a propus să-i furnizez facturi fiscale de livrări de materiale şi servicii, fără ca acestea să fie reale, pentru societatea sa Emiliano Vest SRL. Am fost de acord cu această propunere mai ales că eu reţineam un procent de 2% din sumele cu care îşi diminua masa impozabilă la societatea administrată de Bejeriţă Ion, respectiv Emiliano Vest SRL”, a spus Lincan.

Afaceristul a dat detalii şi despre cum procedau concret: „Bejeriţă mă chema la Caransebeş si mă instruia cu privire la ce urma să fac, adică îmi spunea că are nevoie de o factură fictivă pentru un anumit material de construcţie şi nu numai (sârmă, plasă de Buzău, etc)”. Lincan îi

elibera o factură, iar banii erau livraţi în conturile firmei sale, Speedy Auto, după câteva săptămâni. „Eu aveam împuternicire pe contul societăţii mele şi mă prezentam la ghişeul băncii de unde scoteam diferite sume de bani pe care le înmânam lui Bejeriţă Ion la Caransebeş şi i le predam în numerar, la sacoşă, după ce în prealabil îmi opream comisionul meu”, a precizat Lincan.

Un alt afacerist implicat în acest caz, Gigel Ionuţ Cristache, controla două societăţi pe care s- au făcut mai multe tranzacţii financiare. El a declarat că Bejeriţă i-a spus că întreaga afacere ar fi fost garantată de o cunoştinţă a acestuia, care este senator, și căruia îi spunea „ăla bătrânu“. „Totodată, Bejeriţă Ion mi-a comunicat că pentru a putea câştiga la licităţie contracte valoroase este necesar să avem un rulaj foarte mare pe cele două societăţi la care eram administrator”, a povestit Cristache. El a dat detalii despre cum erau scoşi banii din bancă, proveniţi din contracte fictive cu firma liderului PSD. „De două sau trei ori am fost personal cu Lincan Petrişor laCaransebeş şi de faţă cu mine acesta i-a înmânat banii lui Bejeriţă Ion”, a declarat Cristache.

Procuroarea care coordonează ancheta, Denisa Cristodor (SUPC), arată în referatul de arestare preventivă din acest caz că „infracţiunea de spălarea banilor este considerată cea mai gravă componentă a economiei subterane, pericolul social sporit al acesteia constând în faptul că banii spălaţi sunt folosiţi ulterior pentru reproducerea activităţii criminale, acapararea în fapt, a puterii economice şi politice”.

„Eu aveam împuternicire pe contul societăţii mele şi mă prezentam la ghişeul băncii de unde scoteam diferite sume de bani pe care le înmânam lui Bejeriţă Ion la Caransebeş şi i le predam în numerar, la sacoşă, după ce în prealabil îmi opream comisionul meu”, a declarat Petrişor Lincan, om de afaceri reţinut în dosar.

PE 9 IUNIE NU VOTAȚI CU OAMENII MAFIEI!

Ion Mocioalcă, concluzionează anchetatorii.ro, este omul din umbră care îi dirijează pe Silviu Hurduzeu și Ion Bejeriță, alături de o grămadă de primari PSD și PNL din Caraș-Severin cu dosare grele la DNA. Această camarilă trebuie lichidată politic din județul Caraș-Severin deoarece este un adevărat pericol pentru locuitorii județului, precum și pentru ce a mai rămas din patrimoniul acestui județ.

„Cărășeni, pe 9 iunie nu votați cu oamenii mafiei!!!”, se încheie articolul jurnaliștilor de la Anchetatorii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button