Politică

Guvernul Ciolacu pregătește impozitarea voucherelor de vacanță și tichetelor de masă

Guvernul Ciolacu pregătește o serie de modificări ale Codului Fiscal, iar bugetarii vor avea de suferit. Angajatorii vor plăti contribuţie de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru tichetele de masă şi voucherele de vacanţă acordate salariaţilor.

”Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în țară și în străinătate, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, o reprezintă câștigul brut care include valoarea nominală a tichetelor de masă și a voucherelor de vacanţă, acordate de angajatori”, scrie în proiectul de OUG.

Se elimină scutirile de impozit din IT

Guvernul Ciolacu ia în calcul eliminarea facilităților pentru cei din domeniul IT. Vor mai fi scuți de taxe doar cei care încasează salarii de până în 10.000 de lei.

”Scutirea se aplică la un singur angajator/plătitor, pentru veniturile de până la 10.000 lei inclusiv obținute din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoana fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu, act de delegare sau detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, pe baza opțiunii exprimate, în scris, prin declarație pe propria răspundere la angajator/plătitor, după caz. Partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei nu beneficiază de facilităţi fiscale”, se mai arată în draftul proiectului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button