Politică

Guvernul Ciolacu, măsuri din pix: de ce este ineficientă scăderea TVA pentru alimentele de bază

Guvernul Ciolacu mimează grija pentru români și propune măsuri pentru a ieftini produsele alimentare de bază prin scăderea TVA. Aceasta este o măsuri complet ineficientă și demonstrează că PSD și PNL sunt paralele cu orice logică economică. În fapt, Guvernul ar trebui să le asigure tuturor românilor un salariu decent – la moment, salariul minim pe economie este de 1898 de lei net – și să încurajeze producția internă. România a ajuns, sub guvernarea PSD-PNL, o țară dependentă de importuri – importăm lapte, mere, zahăr și alte produse pe care le-am putea asigura fără probleme dacă ar exista condițiile necesare.

Soluția a fost anunțată de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a precizat că va discuta mâine cu premierul Marcel Ciolacu despre această propunere de ieftinire a alimentelor de bază. Boloș a mai spus că pentru reducerea prețurilor, cea mai bună soluție ar fi una mixtă: acord de reducere voluntară, dar și un act normativ care să reducă TVA.

În fapt prețurile nu vor scădea ci doar asistăm la o mangleală politică marca PSD și PNL.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button