InternaționalPolitică

Giorgia Meloni, prima femeie premier din istoria Italiei

Giorgia Meloni, şefa Partidului Fratelli d’Italia, a votat la alegerile legislative din Italia duminică seară, cu puţin înainte de închiderea secţiilor de votare, informează The Guardian. Giorgia Meloni va fi nominalizată pentru postul de premier al Italiei, fiind prima femeie care ocupă această funcție importantă în stat.

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, conform unui exit poll Consorzio Opinio Italia pentru Rai.

Coaliţia de dreapta ar fi obţinut între 41 şi 45 la sută din voturi, iar alianţa de stânga a obţinuut 25-29 la sută, ceea ce înseamnă că dreapta va avea majoritate în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Conform estimărilor, dreapta ar urma să aibă între 227 şi 257 de locuri în Camera Deputaţilor şi între 111 şi 131 de locuri în Senat.

The Guardian notează că aceste cifre indică o victorie răsunătoare a coaliţiei din care fac parte Fratelli d’Italia, Forza Italia şi Liga.

Dacă rezultatul se va confirma, Giorgia Meloni va deveni premierul Italiei: ea va fi prima femeie în fruntea guvernului italian.

Acesta este un adevărat cutremur pentru Bruxelles și Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button