Politică

Gheorghe Piperea: Ziariștii și patronii elvețienii, lupii moraliști ai presei române

Cei mai conformiști și supuși ziariști din presa scrisă se plâng zilele astea că le sunt afectate libertatea de opinie și dreptul la muncă. Se laudă că le-au zis ei patronilor “elvețieni” că ei dau doar faptele așa cum sunt. Se țin tare pe poziții. Aparent. Și ne cerșesc atenția și susținerea.

Ei bine, eu nu cumpăr asta. Pentru că îmi amintesc. Pentru că nu pot uita ca acești ziariști au contribuit masiv la crearea etichetelor de conspiraționist, deviaționist, negaționist, terorist, rusofil, putinist etc. de care “beneficiez” din plin și eu.

Ce bine ar fi fost dacă acești ziariști ar fi militat și pentru libertatea de opinie și dreptul la muncă al celor care nu au cumpărat narațiunea plandemică sau cea războinică.

Ce bine ar fi dacă măcar azi ar da faptele așa cum sunt, fără cenzură, shadowbanning și ascunderea adevărului științific despre inutilitatea și nocivitatea “luptei” cu plandemia, cu schimbările climaterice, cu suspecții de serviciu etc.

Ce bine ar fi dacă nu ar mai pune etichete false și nemeritate, dacă nu ar mai gândi în clișee, dacă nu și-ar mai face tatuaje mentale, dacă nu ar mai pune propriile prejudecăți sau scenariile patronilor în textele și opiniile lor și dacă ar încerca să afle și opinia/apărarea celuilalt, pe care l-au transformat în dușman și pârât (treaba se numește “audiatur et altera pars”).

Aștept momentul mișto în care statul va executa silit, fără judecată, presa care acum se declară liberă și adeptă a faptelor, deși în plandemie zisa presă a luat bani mulți pentru a spune cu ștaif și emoționalitate minciuna “nobilă” a plandemiei și pentru a denatura criminal faptele. Vă mai amintiți? “Azi au decedat n români și 99,9999% dintre ei erau nevakseenați”.

Azi, cică, ziariștii și-au luat “libertatea” de a spune doar faptele – avem și azi mii de cazuri de răceală botezată cou_veed, dar nu mai arată nimeni morți și internați la ATI. Iar asta e o încălcare a odiosului contract pentru minciuna “nobilă” făcut de presă cu ignobilul Șică Orban., deci urmează executarea silită sumară.

Hai Liberare!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button