Politică

Gheorghe Piperea: Corporaţiile multinaţionale reuşesc să economisească, sub forma optimizării fiscale, 1.000 de miliarde de euro anual, la nivelul întregii UE

Cu ajutorul sfaturilor neprecupeţite ale principalilor consultanţi globali (auto-denumiţi, semnificativ, The Fat Four …), corporaţiile multinaţionale reuşesc să economisească, sub forma optimizării fiscale, 1.000 de miliarde de euro anual, la nivelul întregii UE.

În acelaşi timp, principalii consultanţi globali consiliază instituţiile UE, pentru 4 miliarde de euro pe an, în privinţa politicilor publice de … evitare a evaziunii şi optimizării fiscale (adică, a trans-evaziunii).

[…]

Aceste mari concernuri de consultanţă prestează şi servicii de andosare „ştiinţifică” a tuturor nebuniilor ideologice din ultimii 15 ani, menite a remodela omul şi societatea, în vederea aşa-zisei „mari resetări”. Politicile adoptate cu „legitimitatea” acestor sfaturi ultra-competente au distrus economia europeană, au sărăcit populaţia, au acutizat polarizarea socială bogaţi-săraci, au adus pe lume „principiul” privatizării profitului şi al socializării pierderilor şi, cel mai grav dintre toate, au edificat, pas cu pas, totalitarismul sanitar – digital – climateric de tip chinezesc, intitulat, parcă auto-ironic sau în dispreţul inteligenţei omului obişnuit, „ordinea mondială liberală bazată pe reguli”.

Banii publici alocaţi acestor politici economice, sociale şi ecologice au finanţat aproape exclusiv corupţii, care au devenit şi mai puternici, şi mai greu de combătut.

Când politicienii actuali şi influencerii îşi rup cămeşile de pe ei de foculeţ patriotard ce îi cuprinde, deplângând faptul (real) că fondurile europene nu iau calea fermierilor şi antreprenorilor români oneşti şi meritorii, poate că n-ar fi rău să le puneţi în faţă această cruntă realitate, a „muncii cu cartea” depusă de mega-consultanţii globali, care discriminează, fură, moşmondesc proceduri, aranjează caiete de sarcini şi manipulează angajaţi – marionetă, fie să tacă în mod conspirativ, fie să dea forward problema, pentru a o „rezolva” colegii lor din corporaţii, în aşa fel încât corupţii să prospere şi să îşi consolideze monopolul.

Când vă oripilaţi neo-liberal/libertarian că amărâtul care primeşte de la stat 100 de lei pe lună este leneş şi nu merită, gândiţi-vă mai degrabă la „leneşii strategici”, plantaţi în administraţia publică pentru a tăcea, pentru a fi complice, pentru a da forward caşcavalului public şi pentru a face fundul lat, lanţ la gâtul porcin şi ghiul de cocalar pe deşti. Pe aştia îi plătim noi, toţi, din munca noastră. Nu mai fiţi ipocriţi şi faceţi eforturi de a scăpa de orbirea fariseică pe care v-o predau ONG-urile globaliste şi influencerii progresişti.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button