Economie

Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru a economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie preventivă pentru iarna care vine, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza „pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare”, se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

Acesta explică faptul că legislaţia actualizată referitoare la folosirea unităţilor producătoare de electricitate menţinute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârşitul lunii martie, dar cu condiţia să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgenţă pentru aprovizionarea cu gaz natural.

Termocentralele vor fi reactivate „pentru a economisi gazul în producţia de electricitate şi evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024”, mai precizează guvernul german, care asigură „că obiectivul finalizării renunţării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button