Politică

George Simion: Statul a abandonat jumătate de Românie. Caravana Medicală AUR este o picătură într-un ocean de durere. Am întâlnit oameni care nu au văzut în viața lor un medic

Președintele AUR, George Simion, a declarat în cadrul conferinței de presă susținute recent că foarte mulți români au nevoie de asistență medicală, pentru că statul român nu își face treaba. Liderul AUR susține că în cele cinci județe pe unde a trecut Caravana Medicală AUR au întâlnit români, care nu au văzut în viața lor un medic, fapt inadmisibil în România anului 2023.

„Mulțumim doamnelor și domnilor doctori. Vom reveni cu Caravana Medicală pe rază județului Iași pentru că este mare nevoie de cadre medicale care să meargă și la oamenii nevoiași. Nu doar în mediul rural, caravana noastră a fost și într-un oraș, în Podu Iloaiei. Mulți oameni nu au fost văzuți de vreun cadru medical vreodată. Suntem bucuroși că ne-am încăpățânat să creăm acest spital mobil. Mulți au încercat să ne descurajeze. Foarte mulți miniștri, factori de decizie tot ne-au spus nu se poate, nu e posibil, nu trebuie să folosiți banii românilor din subvenția pentru partide că să faceți bine românilor. Ne-au îndârjit spusele lor, am continuat și iată-ne astăzi în al cincilea județ în care ajungem. 

Nu ne oprim după ce ajungem în fiecare județ, luăm iarăși țara la pas. Nu ne oprim nici după ce trec alegerile. Nu ne vom opri cu acest proiect nici după uzura morală a echipamentelor. Vom strânge bani pentru altele și vom continua să luptăm pentru sănătatea românilor și pentru o viață mai bună pentru români. 

E nevoie de asistență medicală pentru mai mult de jumătate din populația României care nu ajunge să beneficieze de aceasta. România nu este doar cea pe care o vedem aici, în Piață Unirii din Iași, în București sau la Untold la Cluj. România este și cea din Pata Rât, este și cea din Bosia, este și cea de la Podu Iloaiei, și jumătate din țară, din păcate, este uitată. Nu a fost inclusă în PNRR acea jumătate de țară, nu a intrat în nicio strategie, nu doar medicală ci de învățământ și din orice alt domeniu, și e de datoria noastră să facem ce ține de noi. 

Astăzi este o picătură într-un ocean de durere. Mâine, și ne gândim chiar de pe 1 septembrie cum să modificăm cadrul legislativ pentru aceste caravane medicale. Că să va spun despre ce e vorba: noi nu avem voie să ajutăm românii prin spitalul nostru mobil decât la 20 de kilometri de cel mai apropiat spital, deși avem toate autorizarile necesare. La Podu Iloaiei acum nu mai este niciun spital, de aceea am oprit acolo. Ne cer foarte mulți oameni din orașe unde există spitale să venim și la ei și ne împiedică, din păcate, cadrul legal. 

Se pot oferi finanțări. Noi folosim, în mare parte, finanțarea pentru partidele politice în desfășurarea acestei caravane medicale, împreună cu donațiile din partea oamenilor care sprijină actele medicale, împreună cu voluntariatul pe care îl fac cadrele medicale, asistenții medicali și colegii noștri voluntari, care o săptămâna, o luna sau mai multe luni își dedică timpul din viață lor pentru a face bine. E un exemplu, după cum am zis este o picătură. Și încercăm în momentul în care AUR va ajunge la guvernare să multiplicăm acest exemplu având la îndemână instrumentele prin care putem face mai bine pentru români. 

Nu există un județ mai sărac decât altele. În fiecare județ există zone complet uitate, neasfaltate, nepietruite, care nu au acces la educație, care nu au acces la sănătate, care nu au acces la viață. Tocmai acesta este rolul nostru cu această caravana medicală: să nu lăsăm pe nimeni în urmă, indiferent unde trăiește. 

Am văzut contraexemple în ultima luna de când am pornit această campanie, azile ale groazei, spitale ale groazei, știți cu toții că există și școli ale groazei și o să ne reamintim împreună din 1 septembrie. Știți că nu există acces la tratament medical, știți că nu există acces la școli, sunt încă elevi care parcurg 10 – 15 – 20 kilometri în fiecare zi fără sprijin din partea statului. De aceea, avem o altă campanie în curs, cea în care oferim microbuze școlare, dacă va acceptă și prim-ministrul Marcel Ciolacu, pentru acele comunități unde copiii din mediul rural nu au posibilitatea să ajungă la școlile unde sunt arondati. 

Conferință această am făcut-o pe teme sociale, de care ne ocupăm în această vara. Într-un fel e normal să vedem în presă locală și presă națională inclusiv diferite nume vehiculate pentru posturi de conducere în Consiliile Locale, Consiliile Județene. Vreau să va asigur că noi punem pe toată lumea la treaba în AUR, că nu primim oameni de la alte partide până nu ne arată unu sau doi sau chiar trei ani, în cazuri mai complicate, faptul că vor să muncească pentru români. Îi testăm. Avem acest lux de dată această pentru alegerile din 2024 să testăm reprezentanții AUR. Și cei care nu au participat, de exemplu în județul Iași, să sprijine această caravana medicală, nu se vor regăși pe viitoarele liste, pentru că ne-au dat cel mai bun exemplu de respectare a proverbului la plăcinte înainte și la război înapoi. E bine să testezi și să ai acest loc să testezi oamenii. Le vom da mult mai multe teste. 

Primele alegeri pe care AUR le are în formulă 2024 sunt pe 9 iunie, alegerile europarlamentare. Avem doi reprezentanți din partea Iașului, cu care ne mândrim: doamna Cristina Dascălu și domnul Silviu Gurlui. Au luat parte la toate activitățile pe care partidul le-a organizat în ultimul an, în ultimii ani. Suntem bucuroși de aportul pe care îl aduc echipei. Cei care se tem de creșterea noastră în sondaje să se teamă, pentru că au de ce. Venim cu un alt fel de mesaj, cu o altă varianta de politică. 

Va mulțumesc mult pentru prezența dumneavoastră astăzi aici! Vrem, când revenim dată viitoare în Iași, să ajungem și în alte zone ale județului. Pe parcursul unei săptămâni am putut ajunge doar în 3 localități”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button