PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion la Varșovia: Avem nevoie de siguranță națională și de prosperitate economică

George Simion a efectuat o vizită la Varșovia în luna ianuarie cu scopul de a pune bazele cooperării bilaterale române-polone. În acest context, liderul AUR a acordat un interviu pentru postul de televiziune wPolsce, unde a discutat despre prioritățile României, printre care se regăsesc relansarea economică și reunirea cu Republica Moldova. „Iubesc Polonia, aveam aceeași istorie, avem de apărat aceleași interese naționale”, a subliniat Simion.

În cadrul emisiunii „Întrebări aprinse”, liderul AUR a explicat de ce susține unirea României cu Republica Moldova și de ce Polonia poate fi un model și un aliat de nădejde pentru țara noastră.

Vrem să ne unim deoarece dușmanii noștri istorice ne-au separat. Din cauza lui Stalin și a lui Hitler, atât Polonia, cât și România au suferit mult. Vrem să ne unim prim mijloace pașnice cu frații noștri din Rep. Moldova. Ar trebui să spunem tuturor că cele două Germanii s-au unit – Germania de Vest și Germania de Est – și că același lucru ar trebui să se întâmple și cu cele două state naționale unde românii sunt majoritari. Oamenii care vor să trăiască împreună vor ajunge în cele din urmă să se unească”, a declarat George Simion.

Totodată, liderul AUR a precizat că nu a ales întâmplător să viziteze Varșovia. Partidul său și-a propus ca astfel să transmită un semnal pentru cooperare dintre România și Polonia și pentru „cooperarea tuturor mișcărilor patriotice de pe cuprinsul Europei”.

Conducătorii noștri de până acum au vândut aproape toate companiile aflate în proprietatea statului, astfel că privim către Polonia ca la un model. Trebuie să readucem România la gloria sa de odinioară, de exemplu, la perioada interbelică”, a mai spus Simion.

Back to top button