Politică

George Simion îi cere lui Ciolacu să îl scoată urgent pe Dîncu de pe lista de la europarlamentare

Preşedintele AUR, George Simion, i-a cerut, luni, premierului Marcel Ciolacu să îl retragă „de urgenţă” de pe lista candidaţilor PSD-PNL la alegerile europarlamentare pe senatorul Vasile Dîncu.

„Trebuie să spargem această linişte mormântală care a cuprins partidele politice şi Parlamentul de două săptămâni.

Nu ne lăsăm până nu demascăm toate iţele statului paralel, vom lupta împotriva acestor aranjamente. Dacă ei nu vor, noi o vom face. Un ultim apel către Marcel Ciolacu: să îl retragă de urgenţă de pe lista europarlamentarilor PSD-PNL pe Vasile Dîncu, omul care a fost şi este în continuare aproape de generalul negru Florian Coldea şi implicat în toate guvernele, în toate dedesubturile statului paralel”, a declarat George Simion, în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Acesta a reclamat că nu s-a luat nicio măsură, în comisia parlamentară de control asupra SRI, cu privire la cazul fostului prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea.

„De două săptămâni este o tăcere mormântală pe culoarele Parlamentului. De două săptămâni, comisia care ar trebui să execute un control civil asupra Serviciului Român de Informaţii nu a fost convocată, nu s-a întrunit, nu a luat nicio măsură. Serviciul Român de Informaţii, în arhitectura statului român, nu este de capul lui. Teoretic, are un control parlamentar, practic, în această legislatură, cât am fost noi în Parlament, din decembrie 2020 până acum, mai degrabă SRI i-a controlat pe parlamentari decât să fie invers. De două săptămâni de zile nu mai este voie cu declaraţii politice în Parlamentul României, sesiunea de declaraţii politice a fost suspendată”, a spus Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button