Politică

George Simion: De ani de zile, ipocriții care spun că militează pentru diversitate și toleranță, sunt de fapt cei mai intoleranți şi mai agresivi

„După ani de zile în care mișcarea suveranistă din tot Vestul a fost demonizată, la propriu, de către cei de la putere și presa mincinoasă, iată că vedem acum rezultatele acestui demers bolnav. Mânat, cel mai probabil, de dorința de „a-și apăra democrația”, un susținător al partidului progresist slovac a încercat să îl asasineze pe Prim Ministrul suveranist al Slovaciei, Robert Fico. Cam asta se întâmplă atunci când presa este lăsată să dezinformeze publicul, când unele partide sunt etichetate, în mod eronat, drept diverse mișcări „extremiste”, „fasciste” sau „pro-ruse””, scrie, pe blogul său, liderul AUR, George Simion.

„Se creează impresia că democrația se află sub pericol, legitimând în acest fel orice formă de opoziție la adresa respectivelor mișcări. Violența devine, brusc, o reacție normală, chiar acceptată în societate.

Am văzut aceste lucruri întâmplandu-se în toată țările democratice, de câțiva ani încoace. Fie că vorbim de Statele Unite ale Americii, unde politicienii democrați își îndemnau electoratul să lupte „împotriva fascismului”, mințind populația că Donald J. Trump este un dictator în devenire, sau de Spania, unde co-fondatorul partidului Vox a fost împușcat în cap, pe stradă, de către un susținător al socialiștilor, violența a devenit parte a establishmentului care încearcă cu disperare să țină cu dinții de putere.

Același lucru l-am putut observa chiar și ieri, la scurt timp după tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico. Reacțiile jurnaliștilor și a unor politicieni, inclusiv români, ar trebui să dea de gândit oricărui om cu capul pe umeri. Sigur, toată lumea a condamnat gestul oribil, dar nu înainte de a semi-justifica atacul la adresa lui Fico, într-un mod subtil, repetând mantra cum că acesta este un „politician pro-rus”. Și cum rușii nu sunt oameni, conform deontologilor de serviciu, atunci nici Robert Fico nu e om, deci merita să moară.

Reacția fostului Președinte al României, Traian Băsescu, însumează tot ce este greșit la întreaga clasă politică din Vest. Întrebat fiind despre cele întâmplate ieri, domnul Băsescu a declarat, în mod lejer, că „suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat nu poate duce decât la ceea ce s-a întâmplat azi”.

Carevasăzică, e vina suveraniștilor că sunt împușcați pe stradă, că sunt bătuți cu sălbăticie de către activiști de stânga. E vina voastră că vă pasă de țara voastră, așa că trebuie să fiți cu toții pedepsiți. Până la sânge.

De ani de zile acești ipocriți spun că militează pentru diversitate și toleranță, când ei însuși sunt cei mai intoleranți oameni pe care poți să îi întâlnești. De ani de zile au mințit populația că „extrema dreaptă” va distruge democrația odată ajunsă la putere, justificând în acest mod orice formă de violență împotriva celor care luptă împotriva sistemelor corupte în care trăim.

Și-au radicalizat propriile electorate, doar că să dea vina acum tot pe mișcările suveraniste.

Nu m-ar mira, câtuși de puțin, dacă aceste gesturi extreme o să fie copiate inclusiv la noi în țară. Presa și politicienii deja au creat contextul potrivit, repetând la infinit cum că AUR este un partid „extremist”, „legionar”, care vrea să distrugă democrația din România. Văd cu cât de multa ură ne privesc unii oameni din zona progresistă, văd cum inclusiv unii politicieni cer interzicerea noastră, într-un dispreț absolut față de tot ce este democratic. E doar o chestiune de timp.

Ca o încheiere, îi urez Prim-Ministrului Robert Fico însănătoșire grabnică și sper din tot sufletul ca acesta nu doar să supraviețuiască atacului brutal de ieri, ci și să revină cât mai repede la locul de muncă. Europa are nevoie de oameni curajoși precum dumnealui, acum mai mult ca niciodată.

Iar colegilor mei suveraniști de pretutindeni le spun următoarele: nu vă dați bătuți, indiferent de amenințările la care sunteți supuși. Avem o treabă de făcut și nu mai putem să facem niciun pas înapoi!”, scrie Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button