PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion critică decizia guvernului de a da drumul la exportul de grâu în plină secetă

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor(AUR), fost candidat independent la europarlamentare, critică decizia recentă a statului român de a da drumul al exportul de cereale.

George Simion afirmă că acest lucru s-a făcut sub presiune străină și că prețurile la cereale și produse din cereale au crescut datorită faptului că se cumpără tot grâul din România pentru a fi dus în țările arabe:

Ministrul de interne ne-a anunțat acum vreo câteva zile că decizia de interdicție a exportului de cereale a fost luată deoarece s-a observat o dublare a exporturilor față de aceeași perioadă a anului trecut.

Deși inițial se anunțase o interdicție totală și firească, pentru a se asigura securitatea alimentară a României, ulterior premierul a detaliat: interdicția nu se aplică și pentru statele Uniunii Europene.

Acum câteva zile mai mulți prieteni mi-au transmis poze și filmări cu sute de vagoane ce plecau și se întorceau dinspre portul Constanța. Acestea veneau din toate regiunile țării”.

sursa: www.curierulromanescu.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button