PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion (AUR): Vom ajunge să importăm energie electrică din Ungaria. Valorificarea resurselor nu este o prioritate pentru Guvern

George Simion a declarat că este de neînțeles de ce statul român nu dorește să exploateze gazele din Marea Neagră, în contextul în care mai poate face acest lucru până în 2050, potrivit Comisiei Europene. Cel mai probabil, consideră liderul AUR, de vină sunt interesele personale ale conducătorilor din ultimii 30 de ani.

„Gazele noastre din Marea Neagră au fost date cu dedicație altora. Avem un proces de gazificare insignifiant. Nici către industrie nu folosim gazele. Propunerea noastră este să dezvoltăm sectorul petrochimiei, de exemplu, și ne uităm că după 2050 nu o să mai putem exploata acele gaze”, a declarat Simion în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena3.

Întrebat dacă sunt motive pentru care se tărăgănează începerea acestei exploatări, liderul AUR a precizat că trebuie să ne uităm la evoluția geopolitică din vecinătatea României. În acest context, Simion a subliniat că Ungaria are un avantaj în domeniul energiei și este posibil să ajungem să importăm energie electrică de la unguri.

„Ne uităm către Ungaria, vedem că în 2025 centrala nucleară de la Pecs va funcționa, vedem că Ungaria își asigură necesarul de energie din surse interne, vedem că termocentrala de la Mintia este în aceste zile închisă și se dorește, probabil, închiderea ei. Vom ajunge să importăm energie electrică din Ungaria. Nimeni nu este interesat de resursele noastre. Nu este normal ca niciunul din conducătorii noștri din ultimii 30 de ani să nu urmărească o strategie națională legată de domenii strategice, cum este energia. Nimeni din establishment nu are un interes de a proteja românii”, a mai spus Simion.

Back to top button