Politică

George Simion (AUR): Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România. Legea Ciucă-Bode dă posibilitatea sistemului să folosească împotriva protestarilor interceptările, ofițerii sub acoperire și chiar arestările

Președintele AUR George Simion anunță că regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România prin Legea propusă de premierul Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode, astfel cei care protestează împotriva monstruoasei coaliții vor putea fi aruncați în pușcării.

Modificarea Codului Penal în sensul măririi pedepsei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, inițiată de liderii PNL Nicolae Ciucă și Lucian Bode, dă posibilitatea autorităților să folosească împotriva protestarilor interceptările, ofițerii sub acoperire și chiar arestările.

„Dictatură. Legea Ciucă, respinsă pe 2 mai la Senat, care are prevederi legate de tulburarea liniștii publice și pe care foarte multe organizații nonguvernamentale au cerut ca parlamentarii să o respingă, a fost adoptată în Comisia juridică ieri și va fi pusă astăzi în jumătate de oră de plen de la Camera Deputaților și votată pe repede înainte de actuala coaliție, pas cu pas.

Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România. De aceea, colegii mei au fost sancționați, unii dintre ei neparticipând miercurea trecută, neparticipând încă o dată. A fost o formă de răzbunare a actualei coaliții a actualei conduceri a Camerei Deputaților împotriva deputatului neafiliat Dumitru Coarnă și deputatului Ciprian Titi Stoica, care nu au participat la acele evenimente. Este o formă de ați penaliza adversarii politici fără precedent. Aici, în Palatul Parlamentului, nu ne interesează în vreun fel de tăierea indemnizațiilor, ci ne interesează este că se pune pumnul în gură opoziției parlamentare, se limitează la 10 secunde în trei luni luările de cuvânt.

Opoziția noastră puternică față de votarea pe repede înainte a legilor anti-naționale de săptămâna trecută. Cred că trebuia. În primul și în primul rând sancționați cei care au votat pe WhatsApp. Acele legi, în ciuda minciunilor aruncate de reprezentanții PSD. Legea PLx 145 în Comisia de Sănătate s-a votat pe WhatsApp. Am pus la dispoziție toate probele. Ba mai mult, s-a încălcat cutuma parlamentară, aici făcându-se anunțul că Legea PLX 145 a fost pusă la dispoziția Secretariatului General.

La terminarea ședinței de miercuri, nu cum era de obicei lunea, la începutul săptămânii următoare, privând opoziția așa mică cum este ea de posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională. Site-uri apropiate de Partidul Social Democrat dezinformează și spune că respectivul site spune că nu am atacat la Curtea Constituțională. Numărul nostru este cel pe care îl vedeți aici. Iar subterfugiu la care a apelat conducerea Camerei Deputaților, făcând anunțul punerii la dispoziție la Secretariatul General a PLX 145, miercuri, 10 mai, imediat după ce legea a fost votată este fără precedent.

Vrem să anunțăm că în viitoarea majoritate parlamentară, AUR va abroga PLX 145. Totodată, toți colegii mei au votat contra acestei legi antinaționale și anti-creștine fără motiv. Unul dintre ei nu a fost prezent la vot. Domnul deputat Călin Balabasciuc. Și pentru că nu a fost prezent la vot, vom propune excluderea lui din Partidul AUR cu riscul de a avea un deputat în minus. Ce încearcă actuala coaliție să facă după sarabanda de legi de săptămâna trecută, continuă și cu PLX 144 și cu această lege care vine să sancționeze demonstrațiile publice care îi pot tulbura liniștea publică și care a fost respinsă de colegii de la Senat.”, a declarat Președintele AUR George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button