Politică

George Simion, atac la Ciolacu, Ciucă, Geoană: Voi candida la președinție!

În cadrul emisiunii Sorinei Matei, OFF/ON THE RECORD, George Simion a dezvăluit că își va depune candidatura pentru Președinția României în 2024, în eventualitatea în care Marcel Ciolacu, liderul PSD, decide să intre în cursă.

„Voi intra în cursa electorală pentru Președinția României dacă există perspectiva ca Marcel Ciolacu, liderul PSD, să candideze și să aspire la această funcție”, a afirmat George Simion.

În contextul discuției despre posibilii candidați AUR pentru președinție, George Simion a menționat:

„Dan Puric, propus de AUR pentru președinție, este o persoană cu care ne aliniem la multe valori și care se află aproape de AUR. Cristian Tudor Popescu este cunoscut pentru critici și atacuri, spre deosebire de Dan Puric, care rezonează cu cei patru piloni ideologici ai AUR: națiunea, familia, credința și libertatea. Evaluăm diverși candidați și personalități în funcție de contextul electoral și de adversarii politici, inclusiv posibilitatea ca George Simion să candideze dacă liderii de partide intră în competiție”.

Referindu-se la Mircea Geoană, George Simion a exclamat: „Este imposibil ca Mircea Geoană să aibă vreo șansă. L-aș vedea pe Mircea Geoană mai degrabă ca ministru de Externe sau ambasador, într-un rol de reprezentare publică sau de strângere de fonduri. Se pare că a adunat o sumă considerabilă de bani pentru această potențială campanie”. George Simion a continuat seria atacurilor la Aleph News.

Despre Nicolae Ciucă, George Simion a comentat: „Nicolae Ciucă este doar o figură decorativă la conducerea PNL, nefiind potrivit pentru acest rol. Fără intenția de a ofensa, Ciolacu este mai dăunător decât Ciucă, fiind plasat într-o poziție ce nu îi corespunde. Ciucă pare a fi o persoană onestă și sinceră, dar incapabilă de a conduce”.

George Simion, acuzat că destabilizează

George Simion, liderul AUR, a răspuns marți acuzațiilor care îl implică într-un presupus plan de destabilizare a Republicii Moldova. Afirmând că intenția AUR este, de fapt, promovarea unirii, conform informațiilor de la News.ro. Această precizare a fost făcută în contextul declarațiilor premierului de la Chișinău, Dorin Recean. Care menționase că George Simion a fost declarat persona non grata în Republica Moldova pe motiv că ar contribui la „destabilizarea” națiunii.

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o ţară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componenţă decât în componenţa ţării mame. Cu siguranţă nu-mi doresc perpetuarea unei statalităţi moldoveneşti diferită de România. Eu iubesc România de Nistru pân’ la Tisa”, a spus George Simion.

Liderul AUR a fost întrebat dacă are în plan destabilizarea Republicii Moldova. „Vă daţi seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău. Ci vrem să avem o singură ţară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei – Stalin şi Hitler – să ne despartă. Cu siguranţă în ochii guvernanţilor din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare. Dar ăsta sunt eu de mic, aşa m-au învătat bunicii că e corect”, a răspuns Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button