ComunicateOpiniiPoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

George Simion alături de CONSERVATORII CREȘTINI: Europa națiunilor, nu Europa federativă

AUR începe să facă un joc politic mare și s-a lansat deja în discuții la nivel internațional, european.

Liderul partidului, George Simion, a făcut o vizită fulger în Polonia, după care a plecat la Bruxelles.

În Polonia George Simion s-a văzut cu reprezentanții a două partide importante ale coaliției conservatoare de guvernare.

Alianța conservatoare care conduce Polonia este cea mai puternică din Europa. Pe agenda discuțiilor a existat necesitatea unor relații strânse între cele două state, protejarea intereselor naționale și coagularea forțelor pentru apărarea propriilor interese naționale la nivel european și internațional.

După întâlnirea din Polonia a urmat o deplasare la Bruxelles, unde reprezentanții AUR s-au așezat alături de conservatorii europeni, partide de centru dreapta, creștine, ce reprezintă interesul național al statelor componente.

George Simion a făcut pentru redacția 60m.ro și o scurtă declarație despre prezența sa în Polonia: „România și Polonia au multe lucruri în comun, nu doar granița istorică din perioada interbelică. Polonia reprezintă un partener de încredere și cu care împărtășim o experiență comună.

Am aflat multe lucruri interesante, am aflat că în Polonia nu doar că se refuză vânzarea companiilor naționale, dar au început să cumpere înapoi importante societăți comerciale vândute în perioada anterioară.

Este evident că Europa națiunilor este soluția, este nevoie să rămânem împreună, dar este necesar să ne păstrăm identitatea națională și culturală”.

Liderul AUR a vorbit și despre întâlnirea realizată cu conservatorii europeni: „Am fost bucuroși să facem și o vizită fulger la Bruxelles, acolo unde am fost primiți cu brațele deschise. Partenerii noștri au subliniat importanța unui partener sincer în estul Europei și s-au declarat surprinși de numărul mare de locuri obținute în parlamentul României.

Am rămas marcat de faptul că în Belgia școlile sunt deschise, că nu se face rabat la educație nici în vreme de pandemie”.

La Bruxelles s-a discutat discutat despre Europa națiunilor, cele care dau valoare acestui conglomerat de importanță internațională. S-a respins în cadrul discuțiilor ideea pierderii suveranității statelor, intervenției în politica internă, necesitatea controlului popoarelor asupra propriilor resurse.

Partidul AUR a făcut și pe pagina de Facebook o postare cu privire la deplasare în inima Europei și în Polonia:

„George Simion, Deputatul AUR s-a întâlnit cu deputatul Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, dar și cu deputatul Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jarosław Kaczyński, și responsabilul de relațiile internaționale al partidului care conduce Polonia. Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button