Politică

Geonă ne vorbește de anticorupție în timp ce cumnatul său e urmărit general, fiind condamnat pentru acte de corupție

În ziua în care cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, a fost dat în urmărire, secretarul general adjunct a adresat un mesaj despre corupție în deschiderea dezbaterii organizate de Institutul Aspen România. Cumnatul lui Mircea Geoană, fostul director EximBank Mircea Costea a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul modernizării căii ferate București-Constanța. Mircea Costea s-a sustras executării pedepsei, fiind dat în urmărire generală de Poliția Română.

„Buna guvernanță contează. Transparența contează. Lupta împotriva corupției contează. Uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendința de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem și instituțiile politice, economice și de stat de drept, precum și mecanismele de control și echilibru, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman să fie eliberat”, a declarat, vineri, Mircea Geoana, intr-o postare pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button