Știrile 60m.RO

 Generalul Sir Rob Magowan: Armata britanică „nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni”

Marea Britanie nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni, a recunoscut adjunctul șefului Statului Major al Apărării, relatează The Telegraph.

Generalul-locotenent Sir Rob Magowan a declarat că forțele armate vor trebui să gestioneze „riscul operațional” care rezultă din faptul că nu dispun de resursele pe care și le-ar dori în războaiele viitoare.

Afirmația vine după ce Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării, a declarat parlamentarilor că a făcut lobby pe lângă premierul Rishi Sunak și Jeremy Hunt pentru a obține mai mulți bani pentru apărare în bugetul recent, dar nu a reușit să obțină o creștere.

În fața parlamentarilor din cadrul Comisiei de apărare a Camerei Comunelor, ofițerul superior al Royal Marines a declarat: „Am fost foarte clar că suma de bani pe care o cheltuim pentru muniții în acest moment… care este semnificativă… nu face față, în toate domeniile, amenințărilor cu care ne confruntăm. Trebuie să cheltuim mai mulți bani, peste programul record, pentru ceea ce numim apărare integrată împotriva rachetelor”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button