Gazprom prognozează scumpiri ale gazului livrat în UE

Gazprom se așteaptă în continuare că prețul mediu al gazului rusesc în Europa în acest an să fie de aproximativ 133 USD la 1.000 de metri cubi, a declarat marți un purtător de cuvânt al holdingului rusesc de gaze la conferința VTB Capital Investments, relatează Tass.com. În prezent, prețul este de sub 100 de dolari.

Prețurile forward ale gazelor la hubul olandez TTF la sfârșitul anului arată un nivel de aproximativ 160 USD pe 1.000 metri cubi, care este semnificativ mai mare decât prețurile spot curente (aproximativ 90 USD pe 1.000 metri cubi). Acest lucru este în concordanță cu actuală prognoza medie a prețului livrărilor Gazprom către Europa de aproximativ 133 USD la 1.000 de metri cubi în 2020 ”, a declarat reprezentantul companiei.

În același timp, Gazprom își menține prognozele pentru creșterea prețurilor mondiale la gaz în T4 2020 – T1 2021. Iar factorul meteo și nivelul rezervelor din depozitele subterane de gaze vor avea un impact semnificativ asupra prețurilor, a adăugat reprezentantul.

„Anul acesta, fluctuațiile sezoniere tradiționale au fost însoțite de o scădere accentuată a cererii din cauza restricțiilor din cauza pandemiei. Acest lucru ne dă motive să ne așteptăm la o creștere a prețurilor la gaz în trimestrul IV 2020 – trimestrul I 2021”, a spus el.

Datoria netă a raportului EBITDA Gazprom în acest se poate dublă din cauza înrăutățirii performanței financiare. Dar în 2021, pe măsură ce situația de pe piețe se îmbunătățește, sarcina datoriilor Gazprom ar trebui să se normalizeze.

Gazprom va urmă politică de dividende adoptată anterior, care prevede o creștere a ponderii profitului net îndreptat către dividendele cuvenite acționarilor, în ciuda situației provocatoare a pieței internaționale.

 • Putin: Sper ca poporul moldovean să aprecieze eforturile lui Dodon de a construi relaţii cu Rusia
  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat joi că speră foarte mult ca, la următoarele alegeri din Republica Moldova, poporul moldovean să aprecieze eforturile pe care le face actualul preşedinte al republicii, Igor Dodon, pentru a construi relaţii cu Rusia, transmite TASS. „Vedem ce se întâmplă în jurul R. Moldova şi cunoaştem nevoile poporului
 • Șansele ca Trump să fie reales în noiembrie sunt în creștere, după dezbaterea finală de joi seară
  Şansele ca preşedintele american Donald Trump să fie reales în noiembrie au crescut uşor la casele de pariuri online în urma dezbaterii finale de joi, transmite vineri Reuters. Pariorii pe platforma britanică Smarkets îi dau candidatului democrat Joe Biden 66% şanse să câştige scrutinul de la 3 noiembrie, în scădere faţă de 68% înaintea dezbaterii.
 • Coronavirus: Lockdown parţial în Slovenia
  Slovenia va reveni începând de sâmbătă la un lockdown parţial, pe durata unei săptămâni, pentru a combate transmiterea rapidă a noului coronavirus, informează DPA. Guvernul prim-ministrului conservator Janez Jansa a luat această decizie după ce o serie de măsuri mai puţin restrictive, impuse timp de o săptămână, nu au reuşit să încetinească numărul în creştere
 • Polonia intră în „zona roșie”. Se închid parţial şcolile primare şi restaurantele
  Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că întreaga ţară intră în „zona roşie” începând de sâmbătă, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19, relatează AFP. Stadionul naţional din Varşovia va deveni spital de campanie şi alte facilităţi de acest fel vor fi
 • OUG: Pacienții COVID cu forme ușoare ale bolii sau fără simptome vor sta acasă
  Cu spitalele dedicate COVID – tot mai pline, autoritățile încearcă să scadă presiunea pe unitățile medicale. Astfel, pacienții care au forme ușoare ale bolii sau nu prezintă simptome vor sta acasă și vor fi monitorizați de medicii de familie. Guvernul a adoptat o Ordonață de Urgență în acest sens. În acest moment, aproape 10.000 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2
%d blogeri au apreciat: