Internațional

Galerie FOTO: Prigojin va pleca în Belarus! În biroul său au fost descoperite lingouri de aur, valize cu dolari americani, arme, mai multe pașapoarte și pachete ce conțineau praf alb

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Evgheni Prigojin va pleca în Belarus în urma negocierilor realizate cu succes de președintele Alexander Lukashenko. Rebeliunea Wagner a luat sfârșit, iar mercenarii nu vor fi trași la răspundere penală având în vedere meritele lor de pe front, mai spune Peskov.

În biroul lui Evgheni Prigojin, FSB a fost descoperit lingouri de aur, valize cu dolari americani, arme, mai multe pașapoarte și pachete ce conțineau praf alb, despre care se spune că ar fi cocaină. În apropierea sediului Wagner, FSB a descoperit o dubiță în care se aflau 4 miliarde de ruble, circa 45 de milioane de euro, notează Lenta.ru.

A fost elaborată o opțiune avantajoasă și acceptabilă pentru detensionarea situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner, notează agențiile ruse de stat Tass și Ria Novosti.

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukașenko de a opri mișcarea spre Moscova a PMC Wagner și pașii pentru dezescaladare, notează sursa citată.

A fost elaborată o variantă favorabilă și acceptabilă de dezescaladare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner.

Discuțiile dintre Lukașenko și Prigojin au durat toată ziua, potrivit serviciului de presă al președintelui belarus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button