G7 lansează un apel către Rusia de a pune capăt provocărilor din Ucraina

Distribuie acest articol!

G7 își arată solidaritatea cu Kievul și cere Rusiei, alături de șeful diplomației europene, să pună capăt provocărilor sale şi să se angajeze în „dezescaladare” la frontierele Ucrainei unde şi-a concentrat trupe.

Lansăm un apel Rusiei să pună capăt provocărilor şi să treacă imediat la o dezescaladare a tensiunilor conform obligaţiile sale internaţionale”, au declarat ei într-un comunicat comun, în ajunul întrevederilor la sediul NATO de la Bruxelles cu privire la această problemă, potrivit Agerpres.

Aceste mişcări de trupe pe scară largă, care au loc fără o notificare prealabilă, constituie o ameninţare şi un factor de destabilizare”, au subliniat ei, solicitând, de asemenea, Moscovei „transparenţă” în materie de mişcări militare, aşa cum şi-a luat angajamentul pe lângă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Totodată, aceștia și-au reafirmat „sprijinul de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele ei recunoscute internaţional” şi au salutat „reţinerea Ucrainei” în noile tensiuni.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: