Politică

Fratele lui Simonis, zis Bilă în lumea interlopă, se crede Pablo Escobar de Moșnița Nouă: Afaceri imobiliare de milioane de euro la secret

La categoria plasamente, Simonis Alfred a declarat creditarea societății Global Reconssim SRL cu suma de 998.119 lei. La compania respectivă, Simonis Elena împreună cu Simonis Gerald Oscar sunt acționari și administratori, scrie Anchetatorii.ro.

În ultimii trei ani datele financiare ale societății indică cifre de afaceri anule medii de 4,5 milioane de lei, cu profituri anuale nete cuprinse între 0,5 -1 milion de lei, realizate cu un singur angajat. Din verificările realizate de echipa Anchetatorii.ro cu privire la afacerile imobiliare din localitatea Moșnița Nouă a rezultat că membrii familiei Simonis desfășoară activități intense de dezvoltare a zonelor rezidențiale din zonă.

Simonis Gerald Oscar, zis Bilă, este beneficiarul unui Plan Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea unei zone rezidențiale pe o suprafață de 15.800 mp – cărțile funciare nr 409054, 0409535 și 418651.

Gerald Simonis se crede Pablo Escobar de Moșnița Nouă

Boca Paula Roberta, partenera lui Simonis Gerald Oscar, este implicată în dezvoltarea unei zone rezidențiale pe o suprafață de 10.000 mp – carte funciară nr 424182. Boca Paula Roberta a obținut și autorizație de construcție a unei clădiri P+2E+M cu destinație pensiune și restaurant, carte funciară nr 405434.

Simonis Carol Frederich, tatăl lui Simonis Alfred, a obținut autorizații de construcție pentru un restaurant P+1E cu bazine de înot și vestiare – carte funciară nr 419081, 4 case P+1E cu două apartamente CF 419083, 419087, 419118.

Mitocariu Gheorghiță, a obținut autorizație de construcție a unei case P+1E CF 401975 la data de 05.09.2017. Anterior, în luna august, Mitocariu Elena, a obținut certificat de urbanism pentru construcție. Din cuprinsul CF 401975 rezultă că unul din apartamentele construite a fost vândut către Gusu Ioan, persoana care este indicată în calitate de cumpărător a unui apartament înstrăinat de Simonis Alfred în declarația de avere din anul 2019.

Aceasta indică faptul că Simonis Alfred, șeful Camerei Deputaților, este implicat în mod direct în afacerile imobiliare derulate de familia sa pe raza localității Moșnița Nouă.

Fratele lui Simonis, Bilă, consilier local și dezvoltator imobiliar în Moșnița Nouă

Fratele lui Alfred Simonis, Simonis Gerald Oscar, este consilier local în comuna Moșnița Nouă și controlează următoarele companii prin intermediul cărora sunt derulate afacerile, inclusiv cele imobiliare.

Compania Global SIM STRUCTURE SRL cu sediul în satul Moșnița Nouă are o cifră de afaceri de peste 900 de mii de euro cu un singur angajat, în persoana lui Simonis Gerald Oscar. La înființare, societatea a avut sediul social pe strada Valiug nr. 8 unde domiciliază Simonis Elena.

O altă companie pe numele lui Oscar Gerald Simonis este KAW CITYCONSTRUCT SRL, iar ca asociat unic figurează Global Sim Sructure SRL. O altă companie deținută de fratele lui Simonis este NAIV FOOD & Lounge SRL și are ca asociat cu 50% din capitalul social compania mamă Global SIM Structure srl, iar diferența de 50% din capitalul social este deținut de Toca Claudiu Ioan.

Oscar Gerald Simonis

Compania Global RECONSSIM SRL îi are ca asociați pe Simonis Gerald Oscar, 70% din capitalul social și Simonis Elena, cu 30% din capitalul social. Compania Global Reconssim srl este foarte profitabilă pentru clanul Simonis având în vedere că are un singur angajat și cifre de afaceri de circa 3 milioane de euro.

O altă companie este BOGRUM SUN SRL cu sediul în Moșnița Nouă, fiind controlată de Oscar Gerald Simonis.

Afacerile imobiliare ale familiei Simonis sunt desfășurate cu precădere pe raza localității Moșnița Nouă, unde consilier local este Simonis Oscar Gerald. Am identificat diverse certificate de urbanism, autorizații de construcție sau aprobări de branșamente solicitate de Simonis Oscar Gerald, partenera sa Boca Paula Roberta, Simonis Carol, Simonis Georgeta, Mitocariu Gheorghiță și Haibach Andrei, unul din partenerii de afaceri ai lui Simonis Oscar Gerald.

De exemplu, tatăl fraților Simonis, Simonis Carol, în calitate de împuternicit sau beneficiar, a solicitat în luna aprilie 2018 aprobare pentru extinderea rețelei de gaz pentru terenuri aferente a 11 cărți funciare, care aveau autorizații de construcție emise pe numele membrilor clanului Simonis.

Pe raza localității Giroc, familia Simonis a derulat o afacere imobiliară prin achiziția unui teren în suprafață de 2.500 mp și a beneficiat de o autorizație de construcție de la primarul localității Dan Vârtosu. Achiziția s-a efectuat prin compania Global Reconssim, companie controlatp de Simonis Oscar Gerald și Simonis Elena și creditată de Simonis Alfred cu peste 900.000 de lei, conform declarației sale de avere.

Tot în localitatea Giroc, părinții Elenei Simonis, Mitocariu Gheorghe și Mitocariu Dochia, sunt proprietarii unei case cu suprafața de 182 de mp pe care au donat-o către fiul lor Mitocariu Petru în anul 2018. Locuința menționată este vecină cu una dintre proprietățile care aparțin fostului arhitect șef al comunei Giroc, Roman Florin Octavian, persoană anchetată de DNA pentru luare de mită, suspectat că a realizat ilegal o avere estimată la 6 milioane de euro.

Primarul Dan Vârtosu, cel care a vândut terenul către familia Simonis și arhitectul Roman Florin Octavian, sunt considerați membri ai așa numitei ”cooperative imobiliare Giroc”, existând numeroase relatări în presa locală pe această temă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button