Politică

FOTO: Vila din Gogol nr. 3 îi este destinată interlopului, Alfred Simonis

Vila din strada Nikolai Gogol nr. 3, situată în zona Primăverii din Capitală, la câțiva pași de reședința actualului șef de stat, transformată de RA-APPS în reședință oficială, i-a fost alocată liderului PSD Alfred Simonis, care îndeplinește funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

De ce este important: Reședințele oficiale sunt atribuite, conform legii, prin aprobarea SGG, pentru președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, prim-ministrul României, președintele Curții Constituționale, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele Curții de Conturi, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, președintele Academiei Române și pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului român.

Pentru aceste persoane, Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) încheie contracte de folosință gratuită. Mai este bine de știut: Cu circa 2.300 de angajați și active imobiliare importante, printre care Hotelul Triumf sau Clubul Floreasca, sute de apartamente și vile în zone rezidențiale din Capitală, RA-APPS a preluat de la regimul comunist atribuția de administrare a caselor de protocol. În ciuda acestor active și a faptului că Guvernul asigură decontarea de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, a cheltuielilor pentru investițiile la baza materială de reprezentare și protocol, aflate în administrarea Regiei, aceasta se află constant pe pierdere, bugetul pentru 2023 având prevăzută o pierdere netă de 32 milioane lei.

Transformarea vilei din Gogol nr. 3 în reședință oficială a fost anuțată anterior de Profitt.ro, dar solicitată să precizeze pentru cine este pregătită noua reședință oficială, RA-APPS a omis să indice beneficiarul noii reședințe oficiale. RA-APPS este ”faimoasă” pentru faptul că refuză să funizeze informațiile solicitate prin Legea liberului acces la informații de interes public, cu acordul tacit al celor care ajung să conducă Guvernul. Imobilul cu garaj și trerenul aferent din strada Nikolai Gogol nr. 3 au fost declarate bun de interes public național și cu destinația de reședință oficială, iar surse guvernamentale au precizat pentru Profit.ro că reședința i-a fost alocată președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. 

Imobilul se află practic la o stradă de reședința actualului președinte al României și pe aceeași stradă unde la numărul 2 a avut reședință oficială – după terminarea mandatului – fostul șef de stat Traian Băsescu.  sursa foto Google Maps Conform datelor de identificare ale imobilului, este vorba de un teren de 852 mp pe care se află două corpuri de clădiri, cu 3 niveluri și cu suprafețe construite la sol de 185 mp, respectiv 252 mp. Pe teren se mai află un garaj de 30 mp și o altă clădire cu un singur nivel, de 40 mp. Valoarea proprietății în actele RA-APPS este de 11 milioane lei, din care valoarea terenului este de 9,7 milioane lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button