Știrile 60m.RO

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia este definitivă. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit pedepse între şase ani şi 4 luni şi 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, sentinţa în Dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu.

Astfel, George Alin Anastasescu urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu – 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea – 6 ani şi 4 luni de închisoare, Viorel Zaharia – 6 ani şi 10 luni de închisoare, Moise Marian – 6 ani şi 10 luni închisoare, Radu Antonina – 8 ani şi 8 luni închisoare, Matei George Petrică – 8 ani şi 8 luni închisoare.

De asemenea, Niţă Cristian Mihai a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

La rândul său, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeaspă de 47.000 lei – amendă penală, precum şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 3 ani. Aceeaşi amendă penală şi suspendare a activităţii pentru 3 ani a primit-o şi inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.

Instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Daniela Ioana Niţă, pentru neluare a măsurilor legale de sănătate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre şefa firmei pirotehnice care a fost găsită moartă în august 2021.

Totodată, au fost achitate Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa – sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi Moţoc Sandra Ramona sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button