Fostul manager al spitalelor Târgu Neamț și Piatra Neamț a fost condamnat

Distribuie acest articol!

Curtea de Apel Bacău a admis apelul DNA și i-a condamnat pe Florin Ionuț Apostoae, pe soția, pe fratele său și pe încă un om de afaceri la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare și de asemenea, cu 80 de zile muncă în folosul comunității, într-un dosar de obținere pe nedrept de fonduri europene, arată Atitudinea de Neamț și portalul justiției.

Achitat în prima instanță de Tribunalul Neamț, fostul manager al Spitalelor Târgu Neamț și Piatra Neamț, Florin Ionuț Apostoae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacău la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul manager al Spitalelor Târgu Neamț și Piatra Neamț, Florin Ionuț Apostoae Dosarul de obținere pe nedrept al fondurilor europene a atras o pedeapsă asemănătoare și pentru alte trei persoane: Laviniu Apostoae, fratele lui Florin Ionuț, soția sa, Camelia Apostoae, și un om de afaceri cu numele Ilie Bîzu.

Apostoae a fost manager al Spitalului Piatra Neamț chiar la debutul pandemiei, la început de aprilie 2020, însă a fost dat afară după doar 7 zile. El fusese numit de șeful CJ, Ionel Arsene, PSD.

Tatăl lui Apostoae era și el consilier județean PSD.

A fost revocat prin ordin de ministru.

Apostoae a făcut parte din grupul celor 8 manageri pe care i-a avut Spitalul Piatra Neamț până la momentul incendiului din noiembrie 2020. 80 de zile de muncă în folosul comunității va face Apostoae în cadrul primăriei din localitatea unde locuieşte, respectiv în cadrul Primăriei Comunei Răuceşti sau în cadrul Primăriei orașului Târgu Neamţ Fonduri europene pentru o pensiune agroturistică  Apostoae a fost trimis în judecată de DNA Bacău în iulie 2018, după ce procurorii l-au acuzat, conform Mesagerului de Neamț, de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, cu scopul de a obţine pe nedrept fonduri europene”. 


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: