JUSTIȚIE

Fostul baron PSD de Argeș abia intrat în pușcărie a cerut să fie eliberat condiționat

Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, a cerut eliberarea condiționată, deși are de ispășit 4 ani de pușcărie și abia a fost condamnat.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat deţinut în Penitenciarul Mioveni. În temeiul art. 587 alin. (2) C. proc. pen. fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită la data de 20.05.2024”, se arată în încheierea postată pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Judecătoriei Piteşti poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

La primul termen, în data de 17 octombrie, instanţa aprobase o solicitare formulată de avocatul lui Pendiuc şi solicitase Penitenciarului Mioveni să comunice ”în executarea cărui mandat se află petentul deţinut, data încarcerării, câte zile a executat până în prezent, dacă a fost folosit la muncă, iar în caz afirmativ, câte zile au fost câştigate ca urmare a muncii prestate, dacă a fost luat în discuţie de către Comisia de propuneri pentru liberare condiţionată comportamentul petentului pe perioada detenţiei şi o copie de pe mandatul în executarea căruia se află”.

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în luna mai, la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local.

La instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti), Pendiuc primise o condamnare de opt ani închisoare, pedeapsă redusă la jumătate de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au constatat că pentru infracţiunea de luare de mită faptele s-au prescris, iar pentru abuz în serviciu, pedeapsa a fost scăzută de la şase la patru ani.

Pe latură civilă, fostul primar Pendiuc este obligat, în solidar cu alţi doi inculpaţi din dosar, Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat, la plata către partea civilă, SC Publitrans 2000 SA Piteşti, a sumei de 23.279.706 lei.

Dosarul instrumentat de DNA are legătură cu un contract de achiziţie a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate care asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button