JUSTIȚIE

Fosta consilieră a Gabrielei Firea a intrat în vizorul ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că a constatat starea de incompatiblitate pentru Simona-Valentina Butacu, fostă consilier local PSD la Sectorul 6 și fostă consilieră a Gabrielei Firea, care a fost în perioada 2016-2020 simultan vicepreședinte la PSD Sector 6 și membru în Consiliul de Administrație al Maternității Giulești, desemnată de Primăria Capitalei.

„Butacu Simona Valentina, fost Consilier local în cadrul C.L. al Sectorului 6 București, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 noiembrie 2016 – 03 august 2020, întrucât a exercitat simultan calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Prof. Dr. Panait Sîrbu» – București și funcția de vicepreședinte în cadrul unui organ de conducere al unui partid politic, încălcând astfel prevederile art. 187, alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006”, se arată în comunicatul ANI.

G4Media.ro a scris în iulie 2020 că Simona-Valentina Butacu, consilier local la Sectorul 6, consilier personal al Gabrielei Firea și vicepreședinte la PSD Sector 6, este și membru în CA al Maternității Giulești (Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – București).

Legea sănătății stabilește că funcția de membru în consiliul de administrație al unui spital este incompatibilă cu „exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic”.

Contactată de G4Media.ro la în iulie 2020, Simona Butacu a trimis un mesaj în care susținea că incompatibilitatea nu se referă la funcțiile de la nivel local.

Foto: Simona Butacu și Gabriela Firea / sursa: pagina de Facebook a Simonei Butacu

Cine este Simona-Valentina Butacu. Consilier local la Sectorul 6 timp de două mandate, până în 2020, aleasă pe listele PSD, Simona Butacu era și consilier personal al primarului general Gabriela Firea și vicepreședinte la PSD Sector 6.

La momentul primei alegeri în Consiliul Local, în 2012, Simona Butacu era președintele TSD București, vicepreședinte la PSD Sector 6 și membru în Consiliul Național al PSD. În 2016, când a fost aleasă din nou, era președintele TSD București, vicepreședinte la PSD Sector 6 și președintele TSD Sector 6. De asemenea, ea era asociat unic la Shiny Production Concept SRL și asociat cu 50% la SC Eurotrust Trading filiala București. Simona Butacu deținea și funcția de director general la SC Service Ciclop SA București, după cum reiese din declarațiile de interese aflate pe portalul ANI.

În 2017, Butacu este numită director general la Compania Municipală Agrement București SA. În același an, ea era membru în Consiliul de Administrație la Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA. Dintre funcțiile politice, ea o mai deținea pe cea de vicepreședinte la PSD Sector 6. Butacu era în continuare asociat și administrator la Eurotrust Trading.

În 2018, Simona Butacu a devenit membru și în Consiliul de Administrație al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești).

În declarația de interese completată în iunie 2020, Simona Butacu, consilier local la Sectorul 6, trecea următoarele funcții: membru în consiliile de administrație la Maternitatea Giulești, la Compania Municipală Publicitate și Afișaj și membru supleant în Consiliul de Administrație la Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri „Sf. Stelian” București. Ea era în continuare asociat și administrator la Eurotrust Trading și deținea funcția politică de vicepreședinte la PSD Sector 6.

De asemenea, în declarația de avere trecea următoarele venituri încasate în ultimul an fiscal: 12.000 lei în calitate de consilier al directorului companiei municipale Tehnologia Informației, 1.555 lei în postul de director adjunct la Rodut Plast (producător și distribuitor de lăzi din plastic pentru depozitarea și transportul produselor agroalimentare), 113.804 lei pentru postul de consilier al primarului general Gabriela Firea, 14.604 lei pentru postul de consilier local la Sectorul 6 și 37.200 lei ca membru în CA la Compania Municipală Publicitate și Afișaj.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button