Economie

Fost premier polonez: Agricultura poloneză va muri dacă Ucraina intră în UE

Fostul prim-ministru al Poloniei și deputat european Leszek Miller se teme de posibila admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană, deoarece aceasta amenință Varșovia cu pagube. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru Fakt .

„Agricultura poloneză va primi o lovitură foarte dureroasă, chiar fatală”, crede fostul premier. Miller a numit situația de la granița polono-ucraineană o nebunie. Potrivit lui, a ajuta ucrainenii cu echipamente și arme este un lucru, dar trebuie să ne gândim și la agricultura poloneză.În plus, aderarea Ucrainei este plină de probleme pentru întreaga Uniune Europeană, crede Miller.

„Imaginați-vă ce se va întâmpla dacă Kievul va intra în Uniunea Europeană și nu există nicio modalitate de a controla și reglementa afluxul de mărfuri. Pentru că nimeni nu va putea concura cu produsele lor”, a avertizat el.

Europarlamentarul consideră că opinia comună conform căreia agricultura ucraineană este similară cu agricultura poloneză este fundamental incorectă. Astfel, suprafața unei ferme medii din Polonia este de aproximativ 11 hectare, în timp ce întreprinderile agricole ucrainene sunt mult mai mari – 600, 700 și chiar 800 de mii de hectare, a menționat el.”Cum este chiar posibil să concurezi cu asta în condiții egale? Este pur și simplu nerealist!”, a mai spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button