Florin Cîțu: Nu vom introduce restricții pentru vaccinați

Distribuie acest articol!

Florin Cîțu a anunțat că, în cazul în care ne vom confrunta cu valul patru de pandemie, va împărți românii în vaccinați și nevaccinați astfel încât celor care s-au imunizat cu ser anti-Covid19 să nu li se mai aplice restricțiile de a nu intra în piețe sau mall-uri.

Premierul a precizat că restricțiile vor intra în vigoare în funcție de incidența cazurilor, relaxările dispar când rata de infectare trece de 1 la mie. Totodată, Cîțu a insistat că vaccinarea este singura soluție pentru a evita un nou val de pandemie.

„Când se ajunge la 1 la mie, relaxările dispar, la fel când se ajunge la 2 la mie, la 3 la mie. Vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit. Vom face tot ce ține de noi ca să nu ajungem acolo (n.r. la 1.500 de infectări pe zi). Înainte de valul 3 nu aveam vaccin.

Când s-a terminat valul 3, am spus să nu se reducă nimic pentru COVID. Nu e de speriat, nu ar trebui să ajungem acolo. Soluția este vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, nu ajungem acolo, nu punem presiune pe sistemul de sănătate. Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Când ajunge la 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, nu vom introduce restricții pentru vaccinați. Dar, nu putem să impunem condiții doar pentru nevaccinați, de exemplu circulația noaptea. Nu voi închide piețele, mall-urile, nu voi închide economia”, a precizat Florin Cîţu la Digi24.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: