Femeia fatală din PNL cere sancționarea parlamentarilor AUR

Distribuie acest articol!

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu cere, luni, Birourilor Permanente Reunite sancţionarea parlamentarilor AUR care au făcut scandal în şedinţa plenului reunit de săptămâna trecută. De asemenea, Gorghiu cere să se verifice de ce şedinţa a fost condusă de doi reprezentanţi ai USR PLUS, respectiv Anca Dragu, din partea Senatului, şi Cristina Prună, din partea Camerei Deputaţilor, deşi liberalul Florin Roman fusese mandatat. Slinosul Florin Roman s-ar afla în spatele plângerii.

Alina Gorghiu a transmis, luni, Birourilor Permanente Reunite o solicitare care vizează scandalul de la şedinţa de plen reunit de săptămâna trecută.  

“Având în vedere ce s-a întâmplat în şedinţa plenului din ziua de 9 septembrie, consider că este necesară o delimitare categorică şi publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României faţă de AUR. A devenit evident faptul că o forţă politică extremistă nu poate fi integrată în jocul politic ca şi cum mesajele sau ideologia sa nu ar exista. De aceea, solicit Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să analizeze această situaţie pentru ca Parlamentul să se delimiteze oficial de comportamentul unor parlamentari din şedinţa de plen menţionată. Totodată, în temeiul art. 51, 52 şi 53 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, vă solicit să aplicaţi sancţiunile corespunzătoare pentru conduita avută de parlamentarii AUR. În felul acesta va fi instaurat un climat favorabil unei activităţi parlamentare normale”, afirmă Alina Gorghiu în solicitare.  

De asemenea, aceasta cere să se verifice de ce şedinţa de plen a fost condusă de doi reprezentanţi ai USR PLUS, respectiv Anca Dragu, din partea Senatului, şi Cristina Prună, din partea Camerei Deputaţilor, deşi liberalul Florin Roman fusese mandatat de către preşedintele Camerei, Ludovic Orban.  

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, deoarece uzurpa de calitatea sa de vicelider al Camerei Deputaților, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. 

Liderul AUR George Simion a declarat, joi, după scandaluldin Parlament, de la citirea moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR, că vicepreşedintele Florin Roman “ocupa un scaun care nu i se cuvenea” şi că reprezentanţii formaţiunii îi vor face plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: