Știrile 60m.RO

Felix Borcean a „vândut” Caransebeșul consulilor din 6 țări!

Consulii onorifici ai Spaniei, Italiei, Ungariei, Țărilor de Jos, Macedoniei și Coreei de de Sud au fost așezați de primarul Felix Borcean la masă cu oamenii de afaceri din Caransebeș!

Dezvoltarea relațiilor comerciale a fost motivul prezenței corpului diplomatic consular, de astăzi, de la Caransebeș. O vizită organizată la inițiativa edilului municipiului, cu sprijinul patronatului comunității evreilor.

Cei 6 consuli onorifici din: Ungaria, Macedonia, Italia, Spania, Olanda și Coreea de Sud au spus da invitației lansată de primarul municipiului Caransebeș, unde diplomații au dat mâna cu reprezentanții mediului de afaceri din Caransebeș, în perspectiva identificării nevoilor actuale și a posibilităților de a dezvolta noi idei business în zonă.

consului primaria caransebes

Acțiunea de astăzi a debutat în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeș, unde oficialii au semnat în cartea de onoare a orașului și unde s-a urmărit un film promoțional despre orașul gugulanilor. Și pentru că scopul vizitei oficiale a corpului diplomatic fost acela de identifica noi relații comerciale între parteneri, a urmat o sesiune de networking la care au participat peste 50 de oameni de afaceri.

S-a făcut o scurtă radiografie a întregii zone disponibile pentru potențialii investitori, au fost luate în calcul noi parteneriate și schimburi de experiență între țările partenere, mediul de afaceri și reprezentanții administrației locale.

olariu gabriel comunitatea evreiasca

Evident că esența discuțiilor a reprezentat-o prezența forței de muncă, fără de care nu s-ar putea concretiza absolut nicio investiție, așa cum a subliniat Excelența Sa, José Miguel Viñals, consulul Regatului Spaniei la Timișoara.

Este una dintre cele mai importante vizite pe care a avut-o municipiul Caransebeș, până acum, apreciază Felix Borcean, atribuind Caransebeșului următoarea carte de vizită: „cartea de vizită a orașului este una foarte clară, suntem cea mai bine plasată comunitate a județului, cel mai frumos oraș, și asta nu o spun eu, ci îi las pe consuli să tragă concluziile.

consul italia caransebes

Când sădești măcar 10 semințe, probabil, undeva va ieși și un rod, nu imediat, dar în timp se vor lega anumite conexiuni, pentru că asta am și intenționat, să creăm punți între mediul de afaceri și reprezentanții națiunilor, prezenți la noi. Nu m-am gândit la ceva punctual, să aducem o anumită firmă, ci am plănuit un prim contact, iar în urma întâlnirii de astăzi, probabil ca vom mai avea astfel de vizite și în viitor”.

În asentiment a fost și prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, întărind ideea unor astfel de întâlniri, nu doar în punctele cheie ale județului, ci chiar în toate localitățile, iar Felix Borcean a mai evidențiat și faptul că, mai mult decât posibilele investiții, un alt punct forte îl pot reprezenta și schimburile culturale, atât de necesare dezvoltării comunităților implicate.

borcean dragomir prefert cs

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button