JUSTIȚIE

Fabrică clandestină de țigări descoperită într-o hală din Neamț

Procurorii DIICOT Iaşi au făcut miercuri trei percheziţii domiciliare în Neamţ şi Botoşani pentru destructurarea unui grup infracţional care avea o fabrică clandestină de produce a ţigărilor, potrivit Agerpres.

Fabrica era amplasată în Humulești (Neamț), într-o hală a unui complex zootehnic, și era protejată cu polistiren pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii, potrivit procurorilor.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2021, 10 persoane au constituit un grup infracţional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor ţigarete contrafăcute. În acest scop, suspecţii au achiziţionat, în cursul anului 2021, o fabrică de ţigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ. De asemenea, aceştia au achiziţionat circa 20.000 de kilograme de tutun mărunţit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foiţe din folie de plastic, foiţe de hârtie şi filtre cu intenţia de a fabrica 1.000.000 pachete de ţigarete, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Aceste pachete de ţigarete pot fi vândute pe piaţa neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării. De asemenea, pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii membrii grupării au placat clădirea cu polistiren”, se menţionează în comunicatul de presă.

Conform documentului, în timpul percheziţiei domiciliare desfăşurată în hala din localitatea Humuleşti, judeţul Neamţ a fost identificată fabrica clandestină de producere şi ambalare de ţigarete contrafăcute, precum şi numeroase pachete de ţigări, importante tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit şi uscat tutun, materiale şi materii prime folosite în procesul de producţie, asamblare şi ambalare a ţigaretelor. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button