Știrile 60m.RO

Explozie puternică într-un bloc din Slatina: 2 răniți grav, 85 de persoane evacuate

O explozie puternică s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bloc din Slatina. 85 de oameni au fost evacuați, iar trei dintre ei au fost răniți, dintre care doi au arsuri grave. Explozia s-a produs într-o garsonieră din cauza unei acumulări de gaze la o centrală termică.

85 de oameni au fost evacuați din bloc, în condițiile în care 20 de garsoniere au devenit de nelocuit. Primăria va trebui să le găsească adăposturi provizorii până la finalizarea expertizei tehnice.

Potrivit ISU Olt, peste 30 de pompieri au intervenit în Slatina în condițiile în care explozia a fost urmată de un incendiu. Garsoniera unde s-a produs explozia era la etajul al treilea.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ, a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii, relatează Mediafax.

Back to top button