Internațional

Explozia Podului Kerci arde la Sofia

Angajaţi ai Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate (GDBOP) din cadrul Ministerului de Interne de la Sofia şi ai Agenţiei Vamale au confiscat documente şi înregistrări video din Zona Liberă Ruse, în căutarea încărcăturii indicate de Kremlin drept exploziv destinat Podului Crimeii, scrie Rador.

După ce autorităţile ruse au implicat Bulgaria în explozia podului, au apărut informaţii cu detalii specifice – firma şi locul în care a fost încărcat camionul cu exploziv. În informaţiile prezentate de presa rusă este menţionată firma Baltex Capital, care avea încheiat un contract de marfă cu o firmă ucraineană la începutul lunii august, iar marfa a ajuns la Ruse. Cu toate acestea, o astfel de companie nu este înregistrată în Bulgaria, iar în Panama, reprezentanţii săi vamali sunt compania de expediţii Tivacom. În ciuda poziţiei clare a cabinetului interimar de la Sofia, potrivit căruia Bulgaria nu are nicio legătură cu explozia, au început verificări în Zona Liberă Ruse, efectuate de către GDBOP şi Agenţia Vamală, iar rezultatele vor fi raportate guvernului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button