Economie

Explodează prețul polițelor RCA: șoferii cu mașini mai vechi vor plăti sume tot mai mari

Prețul polițelor RCA a crescut foarte mult, mai ales după falimentele succesive ale celor mai mari jucători din piața de profil. Firmele de asigurări ar dori să ia în calcul mai multe criterii pentru evaluarea riscurilor și, pe cale de consecință, prețul polițelor RCA va crește.

În prezent, vârsta șoferului și  riscul mai ridicat de accidente la oraş decât în comune sau sate sunt factori determinanți în prețul unei polițe RCA.

Firmele de asigurări își doresc ca în preţul RCA să intre şi vechimea maşinii sau kilometrajul, precum şi dacă şoferul se deplasează preponderent la oraş sau într-o localitate mai mică, informează Antena 3 CNN.

Lista de criterii luate în calcul în prezent de companiile de asigurări pentru stabilirea preţului la RCA este complexă şi diferă de la companie la companie, însă, în principiu, următorii factori sunt luaţi în calcul de fiecare asigurator:

– rata daunalităţii;

– puterea vehiculului;

– marca şi modelul vehiculului;

– vârsta conducătorului auto;

– localitatea de domiciliu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button