JUSTIȚIEPrima Pagină

EXCLUSIV: Complexul Energetic Hunedoara este la un pas de FALIMENT și Guvernul este complice! Compania va fi executată silit în 3 luni pentru salariile restante

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în linie dreaptă spre faliment, fapt ascuns de Guvernul României condus de Florin Cîțu, împreună cu ministrul Energiei Virgil Popescu și ministrul Muncii Raluca Turcan. Încă din luna octombrie anul trecut s-a cerut intrarea în faliment de către administratorul judiciar.

Administratorului judiciar al CEH, Expert Insolvență SPRL, este menționat într-o cerere de deschidere a procedurii falimentului, formulată de compania Remarul 16 Februarie SA. „Administratorul judiciar a formulat întâmpinare, termenul de judecată fiind stabilit la data de 15.10.2020”.

Complexul Energetic Hunedoara este căpușat de zeci de ani de companii clientelare ce merg mână în mână cu mafia condusă de Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Minerii au dreptate când spun că liderii lor sunt niște hoți abonați la circuitul de bani negri prin care Complexul Energetic Hunedoara este jefuit, în loc să aibă loc o retehnologizare și crearea unui plan de reorganizare pentru a-și continua activitatea.

Așa arată echipamentul minerilor!!!

Bocanci rupți, cizme, haine jerpelite

Administratorul judiciar al CEH, a precizat, într-o conferinţă de presă: „Avem peste 400 de creditori care au fost notificaţi să-şi depună declaraţiile de creanţă. Acestea urmează să fie verificate şi până pe 19 februarie trebuie să întocmim tabelul preliminar cu creanţele declarate, iar prima adunare a creditorilor o avem pe data de 25 februarie„.

În paralel, se lucrează la raportul despre cauzele care au dus CEH în procedură de insolvenţă, documentul trebuind să fie finalizat până pe 3 februarie şi, de asemenea, este în derulare procedura de inventariere a activelor CEH, termenul de finalizare al procedurii fiind stabilit pentru 13 februarie.

Odată ce s-a ajuns la colaps financiar și la neplata salariilor administratorul judiciar este obligat prin lege să ceară în instanță falimentul Complexului Energetic Hunedoara.

Complexul a intrat în insolvență cu datorii totale recunoscute de către administratorul judiciar în valoare de 6,1 miliarde lei, cei mai mari creditori fiind instituții și societăți ale statului, potrivit tabelului preliminar de creanțe al companiei.

Salarii sunt plătite din Fondul de Garantare, urmează executarea silită

Salariile angajaților Complexului Energetic Hunedoara sunt plătite din Fondul de Garantare pentru următoarele trei luni, în urma modificării prin ordonanță de urgență a legii nr. 200/2006. În această ordonanță se specifică clar că ”în cazul în care angajatorii aflaţi în situaţiile prevăzute la art. 17 nu restituie de bunăvoie sumele suportate din Fondul de Garantare, agenţiile teritoriale vor proceda la acţiuni de executare silită.”

OUG-1 by Free Press on Scribd

CEH este cu un pas în groapă și doar o renegociere cu Comisia Europeană mai poate salva compania de la faliment și minele de la închiderea definitivă. Din acțiunile Guvernului condus de Florin Cîțu reiese clar că acestuia i s-a cerut la întrevederea cu șefa Comisiei Europene să falimenteze urgent companiile de stat și să le privatizeze din cauza datoriilor și a subvenționării ilegale cu sute de milioane de euro făcute de guvernele anterioare.

Faliment Donau Chem Turnu Măgurele – privat vs STAT

540 de angajați ai Donau Chem Turnu Măgurele cu salariile neplătite de circa 3 luni urmează să beneficieze și ei de această ordonanță prin care se dau trei salarii din Fondul de Garantare al Guvernului. Aici vorbim de o companie privată aflată în insolvență. Odată ajunsă în colaps financiar și cu furnizorii neplătiți administratorul judiciar, Sierra Quadrant, a anunțat intrarea în FALIMENT în luna martie. În această situație instituția Prefectului din Teleorman și reprezentanții angajaților au sesizat DNA teritorial Teleorman și s-au depus plângeri penale pentru suspiciunea de delapidare a companiei.

În cazul Complexului Energetic Hunedoara vorbim de o situație similară. Băieții cu gulere albe au jefuit compania de stat printr-o operațiune masivă de acordare a unor contracte prin negocieri fără publicare prealabilă începând cu guvernarea Vioricăi Dăncilă și continuată fără probleme sub guvernele Orban și Cîțu. Cu ajutorul ordonanțelor lui Arafat privind starea de urgență și alertă, mafia cu gulere albe a primit contracte pe bandă fără licitație deschisă, lucru pe care îl pot verifica și procurorii DNA.

Citește și : Dan Gheorghiu, consilierul lui Ponta, contracte de peste 4 milioane de euro cu companiile din domeniul ENERGIEI

Conform surselor noastre politice, astăzi, a avut loc o audiență la DNA și s-au făcut sesizări, respectiv plângeri penale, privind suspiciunea de delapidare a Complexului Energetic Hunedoara. Directorul CEH Samuel Dioane și fostul administrator special Cristian Roșu sunt vizați în sesizările depuse la Direcția Națională Anticorupție.

Directorul CEH Samuel Dioane PSD și administratorul special Cristian Roșu PNL

Acești doi băieți deștepți au adus în moarte clinică Complexul Energetic Hunedoara și au mințit cu nerușinare despre situația Termocentralei Mintia . Cei doi au executat cu bună știință planul Guvernului de a introduce în faliment CEH, ba au și închis ochii la neregulile care au avut loc. Corpul de control al ministerului Energiei a descins în luna ianuarie la CEH și Mintia sub suspiciunea de trucare a unor licitații și verificarea achizițiilor dubioase care au dus la neplata salariilor angajaților și blocarea activității.

Cristian Roșu a fost la un pas să fie linșat de mineri, iar pesedistul Dioane se ține cu dinții de funcție.

Cum mințea Dioane în luna ianuarie când a ajuns corpul de control al ministrului Energiei la Mintia:

Stocurile de cărbune ale Complexului Energetic Hunedoara se ridică la aproximativ 16.660 de tone, din care la Termocentrala Mintia există o cantitate de 11.459 tone, astfel că nu se pune problema opririi grupurilor energetice din lipsă de combustibil, a declarat ieri, la Petroşani, directorul general al societăţii, Samuel Dioane.

Domnia sa a precizat că, de ieri, termocentrala funcţionează cu ambele cazane ale grupului energetic numărul 3, ceea ce va aduce beneficii financiare mai mari întreprinderii prin energia electrică livrată în sistemul energetic.

Directorul general al CEH a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă: „Miercuri am reuşit să ducem două trenuri (n.r. cu cărbune). Trenurile mai întârzie. E iarnă. Zilnic producem 2.200 – 2.300 de tone de cărbune. De astăzi (n.r. joi) funcţionăm cu grupul 3, întreg, ceea ce ne aduce şi un beneficiu financiar mai mare. Nu se pune problema opririi”.

La numai o lună situația arată că acest individ numit politic din partea PSD, Samuel Dioane, se face părtaș la acțiunile de punere pe butuci ale Termocentralei Mintia și distrugerea Complexului Energetic Hunedoara.

Singurul care poate interveni în rezolvarea acestei situații dezastruase este Guvernul României, însă din ce am observat conducerea PNL- USRPLUS-UDMR, în cârdășie cu PSD, nu dorește să remedieze problema și se prefigurează închiderea definitivă a minelor. Peste 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor ajunge pe drumuri peste trei luni dacă nu se iau măsuri pentru redresarea financiară și ștergerea datoriilor istorice.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button