Internațional

Evacuări forțate în regiunea Harkov: Armata rusă în ofensivă pe frontul de Est

Două localităţi din raionul Kupiansk vor fi evacuate forţat, ca urmare a ofensivei armatei ruse, a anunţat şeful Departamentului de apărare civilă din cadrul Administraţiei Militare din regiunea Harkov, Ivan Socol.

Potrivit sursei citate, evacuarea obligatorie a populaţiei din Kindrashivka şi Kurylivka se impune ca urmare a refuzului localnicilor de a părăsi satele, în ciuda riscurilor militare iminente.
”Continuă evacuarea obligatorie a populaţiei din unele localităţi din raionul Kupiansk. În plus, a fost anunţată evacuarea obligatorie a locuitorilor din Kindrashivka şi Kurylivka. (…) Populaţia care s-a evacuat din acea zonă doreşte să rămână pe teritoriul regiunii Harkov. E pământul lor natal şi nu vor să plece. Aici vorbesc de cei care au fost evacuaţi de noi. Cei care s-au evacuat singuri, o parte a rămas în regiunea Harkov, iar o altă parte a plecat”, a afirmat Socol, într-un briefing de presă.

Din raionul Kupiansk au fost evacuate, până în prezent, 4.050 de persoane, dintre care 710 copii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button